חברת הבשר המתורבת מיטק דיווחה אתמול על הצלחתה בהדפסת תלת ממד של סטייק מתורבת במשקל 104 גרם - הגדול ביותר שיוצר עד כה להערכת החברה. מניית החברה בנאסד"ק התחזקה ביותר מ-4% בתגובה.
מיטק מפתחת אלטרנטיבה בת קיימה לחקלאות התעשייתית באמצעות פיתוח תהליכי ייצור בשר מתורבת, המבוססים על טכנולוגיות מתקדמות של הדפסה ביולוגית תלת-ממדית והנדסת רקמות, ללא צורך בגידול ושחיטת בעלי חיים. המוצרים בהם מתמקדת מיטק הם בקר, עוף וחזיר, המבוססים על תאי גזע. החברה החלה את פעילותה ב-2019 ומשרדיה הראשיים נמצאים בנס ציונה, ישראל, עם חברת בת באנטוורפן, בלגיה.
התאים ששימשו להכנת הסטייק יוצרו בתהליך שתחילתו בדגימת תאי גזע מבקר ושכפולם עד לקבלת מסה תאית מספקת, שגובשה לכדי דיו ביולוגי המותאם לשימוש במדפסת התלת-ממדית הביולוגית של החברה. התאים הודפסו תוך שימוש בקובץ תלת ממד דיגיטלי, המגדיר את מבנה הנתח הרצוי. בסיום ההדפסה המוצר הוכנס לאינקובטור, להמשך התמיינות התאים לתאי שומן ושריר אמיתיים, המתפתחים לרקמות חיות. רקמות אלו מהוות בסיס ממנו עשוי הסטייק.
מיטק החלה להיסחר בוול סטריט בחודש מרץ האחרון, ובכך הפכה לחברה הראשונה שעוסקת בתחום בשר מתורבת שניירות הערך שלה רשומים למסחר בנאסד"ק.
באוקטובר דווח כי קבוצה בהובלת אשטון קוצ'ר וגיא עוזרי, יחד עם אפי אפשטיין, תשתף פעולה עם מיטק כדי לקדם את הצמיחה שלה באמצעות פיתוח ומסחור טכנולוגיות ייצור הבשר המתורבת של החברה.
בחודש יולי האחרון דיווחה החברה על התחלת פעילויות מחקר ופיתוח לייצור בשר חזיר מתורבת - הבשר הנצרך ביותר בעולם - כאשר שוק הבשר בארה"ב בלבד נאמד בכ-20 מיליארד דולר בשנה.
המנכ"ל וסמנכ"ל הטכנולוגיה הראשי, שרון פימה, מסר כי "פריצת הדרך היא תוצר של מאמצים של מעל לשנה, בייעול תהליכי ההנדסה הביולוגית התאית ובהגדלת תפוקת התאים, לצד דיוק היכולות הטכנולוגיות של ההדפסה הביולוגית. אנחנו מאמינים כי הדפסת סטייק מרקמה אמיתית, חיה, במשקל 104 גרם, נתנה משנה תוקף ליכולות הטכנולוגיות הבלעדיות שלנו ומיצבה אותנו בחזית הפיתוח של מוצרי בשר מתורבת מובחרים, מבוססי תאים אמיתיים מהחי".
הכתבה פורסמה במקור באתר גלובס.