-
1 בטטה גדולה פרוסה דק (רצוי במנדולינה)
-
1 חציל פרוס דק
-
1 בצל - פרוס לטבעות
-
1 כוס טחינה גולמית שופרסל
-
1/4 כוס מיץ לימון
-
1 כפית מלח שולחן
-
מים למהילת הטחינה
- בקערה מניחים את הטחינה עם המלח והלימון uמוהלים במים עד שמתקבלת סמיכות בינונית
- בתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה מניחים את פרוסות החציל עם מעט שמן
- מעבירים את התבנית לתנור ואפים בחום של 180 מעלות במשך כ-20 דקות
- לאחר כ-20 דקות, מוציאים את פרוסות החציל מן התנור ומצננים מעט
- בתבנית אפייה נפרדת מסדרים שכבות של פרוסות הבטטה, מעליהן טבעות הבצל, מעליהן פרוסות החציל האפויות ומעל את מחצית מן הטחינה
- מוסיפים שכבה נוספת של פרוסות הבטטה ומעליהן טבעות הבצל ומעל עוד מעט מן הטחינה
- מסדרים שכבה נוספת של פרוסות החציל האפויות ומעליהן את יתרת הטחינה
- מעבירים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות במשך כ-35 דקות