בקיץ הרצון הוא לארוחות קצת יותר קלות ומהירות. הראש ממציא לנו פטנטים והנה לכם רעיון לארוחה קלילה וטעימה במיוחד של סטייק כרובית שמכינים מ-4 מרכיבים בלבד, ושאפשר להגיש לצד פירה כרובית נימוח, כארוחה שלמה של ממש.
המנה הזו מתאימה לכ-ולם! גם לצמחונים ולטבעוניים וגם לדיאטטיים שבחבורה, ומעבר לזה שהיא נראית כמו משהו שהכינו עבור מאסטר שף, היא פשוט מעדן. אין דרך אחרת לתאר את הביס המושלם של הכרובית הקראנצ'ית בעלת הציפוי המתקתק, כשהיא עטופה בפיסה קטנה של אושר שמגיע מן הפירה הקטיפתי.
רצוי להשתמש בכרוביות קטנות, שכן כל כרובית תנפיק לנו פרוסת סטייק אחת, ומן השאריות נכין את הפירה.
- 2 כרוביות קטנות
- 1/2 כוס רוטב טריאקי
- 2 כפות סילאן
- 1 שן שום כתושה
- שוטפים היטב את הכרוביות
- מניחים את הכרוביות על השיש עם השורש כלפי מטה
- מסמנים את מרכז הכרובית ופורסים אותה, פעם מצד ימין למרכז הכרובית, ופעם מצד שמאל, כך שמה שנקבל הוא פרוסה עבה ויפה של כרובית הכוללת גם שורש וגם פרח
- מערבבים את רוטב הטריאקי עם הסילאן והשום הכתוש
- מחממים מחבת, וצורבים את פרוסות הכרובית משני הצדדים עד להזהבה קלה. אפשר ללא שמן אם מדובר במחבת נון סטיק, או עם תרסיס שמן, או מעט שמן. זה לבחירתכם
- מניחים את סטייק הכרובית הצרוב בתבנית התנור, ומורחים בתערובת הטריאקי
- אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך 30 דקות
בינתיים מכינים את פירה הכרובית:
- מבשלים את שאריות הכרובית במים, עד לריכוך
- מסננים
- מוסיפים מעט חמאה (או מרגרינה) ומלח, ומועכים לפירה חלק, בממחה או במוט בלנדר
להגשה מושלמת וטעימה במיוחד:
מסדרים על צלחת את פירה הכרובית, מעליו מניחים סטייק כרובית אחד, ומפזרים מעט אפונה ירוקה מבושלת, וקצת שומשום.