אחד הדברים שהכי קשה לוותר עליהם במעבר לטבעונות, לרוב, זה הגבינות.
ברגע שעליתי על המתכון הזה- החיים שלי נהיו הרבה יותר קלים – עם בשבוע אני מכינה את התערובת הזאת,
מחלקת אותה לשתיים, כדי ליצור שני טעמים, ויש לנו גבינות לכל השבוע.
את הגבינות האלו קל מאוד להכין,זה לוקח רק כמה דקות ואפשר לגוון בטעמים.
מצרכים
-
1/2 כוס (כ50 גרם) קשיו טרי
-
1/2 כוס (כ50 גרם) שקדים טריים קלופים
-
חבילת טופו משי (350 גרם)
-
חצי לימון סחוט (כ30 גרם)
-
חצי כפית מלח
-
חצי כפית אבקת שום
תבלינים ותוספות אפשריות:
-
לגבינת זיתים– בערך כוס זיתים קצוצים, ו2-3 כפיות מנוזל השימורים שלהם
-
לגבינת עגבניות מיובשות– להוסיף חופן עגבניות מיובשות לבלנדר
-
לגבינת שום שמיר– להתחיל מכף שמיר מיובש/טרי קצוץ, וכף שום גבישי/טרי קצוץ, לערבב ולהוסיף לפי הטעם
-
לגבינת לאבנה– להוסיף לפחות עוד חצי לימון סחוט, אם לא לימון שלם, 2-3 כפות שמן זית, ולפחות כף של זעתר, אפשר גם כפית-שתיים של סומאק.
אופן הכנה
- משרים את האגוזים במים רותחים במשך 20 דקות
- מסננים את האגוזים, ומעבירים לבלנדר חזק יחד עם כל מרכיבי הבסיס (זה לא ייצא חלק במעבד מזון)
- מערבבים במשך כמה דקות, עד למרקם חלק
- מערבבים פנימה את התוספות הרצויות
- מעבירים לקופסה או צנצנת ומקררים לפחות שעתיים עד ההגשה