רכיבים (16 יחידות):
- 400 גרם בשר טחון טבעוני שאוהבים
- 1 בצל אדום קצוץ דק
- 150 גרם פיסטוקים קלופים ושלמים
- 3 ביצים (או לטבעונים 3 כפות זרעי פשתן כתושים ומושרים עם 3 כפות מים חמים)
- 2 פרוסות לחם עבות ספוגות במים - סחוטות בעדינות ומפוררות לחתיכות של 1 ס"מ בערך
- 1 כוס עלי נענע טריים קצוצים גס
- 1 כוס כוסברה קצוצה גס
- 6 שיני שום קצוצות דק
- 5 כפות קמח רב תכליתי
- 1 כף חומץ לבן
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן צמחי לטיגון
להגשה:
- סלט ישראלי
- פלחי לימון טריים
- טחינה ירוקה
למתכון המבורגר טבעוני ביתי בסגנון מזרחי>
אופן ההכנה:
- בקערה מערבבים את כל רכיבי תערובת הקבב. צריך לערבב את התערובת היטב עד להאחדה
- עם ידיים רטובות יוצרים צורת קבב מוארך ושמנמן (שימו לידכם קערה עם מים) אבל לא להדק אותו מדי שלא יצאו קבבים נוקשים
- מטגנים קלות במחבת עד להזהבה של שני הצדדים, או שמים על הגריל לשתי דקות מכל צד
- מצננים מעט על רשת צינון או על נייר סופג.
- מגישים חם לצד פלחי לימון טריים, טחינה וסלט ישראלי
המתכון מתוך ספרן הדיגיטלי של שני ועדן מצפון – 'טעים בטירוף', ספר בישול טבעוני וצמחוני.