שמחה לשתף אתכם באחת ההצלחות הקולינריות הטעימות שהצליחו לסחוף את ביתנו בתקופה האחרונה. ולא, לא מדובר באיזה ארוחת גורמה או שחזור של מנת שף ממסעדה יוקרתית, אלא בכרוב. כרוב ירוק עגול ופשוט, שממנו פרסנו פרוסות עבות, ושלאחר טיפול קצר במחבת, הפך להיות מעדן שאין כדוגמתו.
כן. סטייק כרוב. כשמו כן הוא. צמחוני וטבעוני למהדרין, משביע, בריא, ומוכן לאכילה תוך דקות ספורות בלבד, ופתרון מושלם לכל רגע של רעב, ללא קלוריות מיותרות.
מניחים במרכז הצלחת כיאה לסטייק, אפשר בתוספת פירה תפוחי אדמה ו/או בטטות רך, וסלט קטן בצד, למרות, שבינינו, הירקות כבר בפנים, ופשוט מתענגים על הטעם, ומהרכות של העלים שמתכנסים אל תוך עצמם וסופגים את הרוטב הנפלא. מומלץ בחום!
- 1 כרוב בגודל בינוני
- ½ כוס רוטב טריאקי
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כפית סוכר חום
- 1 כפית שמן שומשום
- שומשום לקישוט
- שמן זית לטיגון
- שוטפים את הכרוב ופורסים אותו מהקודקוד ומטה לפרוסות בעובי של כ – 2 ס"מ
- מערבבים את רוטב הטריאקי עם הסויה, הסוכר החום ושמן השומשום
- מחממים מעט שמן זית במחבת, ומניחים פרוסת כרוב
- על אש גבוהה צורבים את הכרוב מצד אחד עד להזהבה, והופכים לצד השני
- יוצקים 2-3 כפות מהרוטב על הכרוב, מנמיכים את האש וסוגרים את המכסה
- לאחר מספר דקות הופכים שוב, וסוגרים שוב את המכסה
- לאחר שרואים שהכרוב כבר התרככך מאד, הופכים שוב, ומעבירים לצלחת
- בוזקים מעט שומשום לפני ההגשה