בכל ארוחת שישי יש אצלנו מנות טבעוניות מבלי לקרוא להן ככה, הן פשוט ישנן כדבר טבעי וחלק אינטרגלי מהארוחה כולה: מנות של ירק צלוי או מבושל וקטניות שונות בשלל אופנים.
אני מאד אוהב קטניות מכל הסוגים ובכל הצורות, בדיוק כמו במתכון שצירפתי.
-
2 קופסאות גרגירי חומוס משומרים מסוננים green
-
4 כפות שמן
-
4 שיני שום קצוצות
-
1 בצל קצוץ
-
כף ג'ינג'ר טרי קצוץ green
-
1 צ'ילי אדום קצוץ פרוס
-
2 כפיות גרגירי כמון שלמים
-
2 כפיות גרגירי כוסברה שלמים
-
כפית גרגירי פלפל שחור
-
6 תרמילי הל שלמים
-
חצי כפית שבבי צ'ילי יבשים
-
3 עלי דפנה
-
חצי כפית כורכום
-
כף רכז עגבניות
-
מלח
-
מיץ סחוט מלימון גדול
-
כוס מים
-
חופן כוסברה קצוצה
-
כותשים יחד את התבלינים, שום, ג'ינג'ר וצ'ילי לעיסה מפוררת
-
שמים את השמן בסיר רחב וכשהוא חם, מטגנים בו את תערובת התבלינים הכתושה עם הבצל כמה דקות
-
מוסיפים את רכז העגבניות ומערבבים דקה
-
מוסיפים את גרגירי החומס המסוננים, מערבבים דקה
-
מוסיפים מים, עלי דפנה, כורכום ופלפל ומביאים לרתיחה
-
מבשלים על להבה בינונית כרבע שעה, מוסיפים את מיץ הלימון, כוסברה ומגישים