אני מאוד אוהבת את המטבח העיראקי, ואחת מהמנות המרשימות של המטבח הזה היא המקלובה. הפעם הכנתי אותה בגרסה טבעונית וכשרה לפסח לאוכלי קטניות, עם טריק -להקפיא את הטופו קודם, כך שהוא מקבל מרקם שמזכיר עוף.
החלק הכי מורכב במנה הוא להפוך אותה. אני נעזרת בעוד אדם, כדי לוודא שהסיר מתהפך בלי להשפך.
אם חסר תבלין- שימו תבלין אחר שאתם אוהבים, לא חייבים להיצמד להוראות בחלק של התיבלון, לכו עם הטעם האישי שלכם.
אפשר להוסיף ירקות נוספים, כמו כרובית או חציל.
רכיבים:
לאורז:
- 2.5 כוסות אורז
- מים להשרייה
- כפית פפריקה
- כפית כורכום
- חצי כפית קינמון
- כפית סילאן
- כפית מלח
- כפית בהרט
לירקות:
- בצל חתוך דק
- 2 תפוחי אדמה קלופים פרוסים לפרוסות דקות
- 3 כפות שמן קנולה
- 1 כפית מלח
לטופו בסגנון עוף:
- 300 גרם טופו חתוך לקוביות קטנות - להקפיא אותו לילה מראש, (טופו אחרי הקפאה משנה את המרקם שלו ומקבל מרקם של עוף)
- כף סילאן
- רבע כוס מיץ לימון
- כפית מלח
לבישול:
- 2 עגבניות חתוכות דק לריפוד תחתית הסיר
- 6 כוסות מים רותחים
- 1 כפית אבקת מרק
אופן ההכנה:
1. שוטפים את האורז ומשרים אותו במים לחצי שעה
2. במחבת נון סטיק, מטגנים את הבצל עם כף שמן אחת עד שהוא מקורמל (בערך 5 דקות)
3. מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה ואת שתי כפות השמן הנותרות ומטגנים על אש בינונית כחמש דקות
4. בנפרד, מטגנים את הטופו עם הסילאן מיץ הלימון והמלח כחמש דקות על אש בינונית, במחבת נון סטיק גם כן
5. כעבור חצי שעה, מסננים את האורז ומערבבים אותו עם התבלינים (לא מבשלים!)
6. מסדרים בסיר נון סטיק (אם הוא לא נון סטיק משמנים את התחתית בשמן):
את העגבניות הפרוסות
מעליהן את הטופו
מעליו את הבצל ותפוחי האדמה
ומעל הכל את האורז המתובל
מכסים ב-6 כוסות מים + אבקת מרק
8. מביאים את המים לרתיחה, ומורידים לאש קטנה, מבשלים מכוסה במשך כ-40 דק
9. אם האורז רך ומוכן, אבל יש עדיין מים בסיר, פותחים את המכסה וממשיכים לבשל כך שהמים יתאדו. כשלא נשארו מים, מחכים שהסיר יתקרר קצת, והופכים אותו על צלחת גדולה ממנו
10. אם נשארו קצת ירקות בתחתית הסיר- מוציאים ומסדרים אותם מעל האורז. מגישים חם
*טיפ לשדרוג המנה למשקיענים:
הכפילו את כמות תפוחי האדמה, הבצל והעגבניות.
פעלו לפי הוראות ההכנה, סדרו שתי עגבניות, את כל הטופו, בצל ושני תפוחי אדמה,ומעליהם מחצית מהאורז. מעל מחצית האורז, סדרו עגבניות, תפוחי אדמה ובצל, ומעל את שאר האורז.
בשלו לפי ההוראות.
שיר סלעית מהבלוג tofutit גם באינסטגרם>