חג שבועות הפך במרוצת השנים לחג בסימן חלב, אך למעשה סימן ההיכר שלו הוא קודם כל ביכורים, פירות וירקות והיסודות של קציר וצמיחה. אני מציינת את החג,  אחד החגים הכי נהדרים לאפייה ובישול, בסימן טבעוני עם מנה שכולם בשולחן יתאהבו בה, טבעוניים או לא. מנה צבעונית, עשירה ומנחמת.

  • חבילה עלי לזניה

  • 1 כוס/צנצנת רוטב עגבניות מוכן או ביתי

  • 1 בטטה, קלופה

  • 2 כפות שמן זית

  • 1 בצל לבן, קלוף

  • 2 סלסלות פטריות שמפניון או פורטבלו

  • 1 סלסלה עלי תרד אורגני green

  • מלח ופלפל שחור

לבשמל:

  • 5 כפות שמן קוקוס או שמן זית

  • 1 כף קמח לבן

  • 1 ו-1/2 פחיות נוזל או חלב או קרם קוקוס green

  • מלח ופלפל שחור

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות
  2. בעזרת קולפן יוצרים רצועות דקות מהבטטה
  3. פורסים את הבצל לרצועות ואת הפטריות לפרוסות די עבות
  4. בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד הזהבה
  5. מוסיפים את הפטריות ומטגנים יחד עד שהן רכות וזהובות. ממליחים ומפלפלים. מעבירים לקערה
  6. קוצצים את עלי התרד ומטגנים באותה מחבת, עם מעט שמן זית, במשך 3-4 דקות ולא יותר. מעבירים לקערה
  7. רוטב בשמל: בסיר בינוני, או באותה מחבת, מחממים מעט את השמן, מוסיפים קמח ומערבבים היטב במשך דקה
  8. מוסיפים את החלב או את קרם הקוקוס ומערבבים. ממליחים ומפלפלים. מבשלים יחד במשך 5 דקות עד הסמכה
  9.  מרכיבים את הלזניה:  בתבנית בגודל 25X35 מניחים 3 כפות רוטב עגבניות ומורחים לשכבה דקה
  10. מניחים מעל שכבה אחידה של עלי לזניה ומעל שכבה דקה של רוטב בשמל ושכבת תרד
  11. מניחים שוב עלי לזניה ושוב רוטב עגבניות, בשמל והפעם את שכבת הפטריות.
  12. חוזרים שוב על השכבות כשהפעם שמים באמצע את רצועות הבטטה
  13. מסיימים מעל עם דפי לזניה, מעליהם רוטב עגבניות ואת יתרת הבשמל
  14. מכסים היטב ברדיד אלומיניום ואופים במשך 50 דקות
  15. מוציאים את הכיסוי ואופים עוד 15 דקות עד הזהבה יפה