חברת הפודטק הישראלית SimpliiGood שפיתחה טכנולוגיה ייחודית לייצור וגידול ספירולינה טרייה, מרחיבה את קו המוצרים הקיים של החברה ונכנסת לשוק תחליפי הדגים - בשלב הראשון החברה תתמקד בייצור סלמון מעושן מבוסס ספירולינה טהורה - ראשון מסוגו בעולם.
החברה הצליחה לפתח לראשונה נתח אחיד בעל מרקם ונראות תואמים לאלו של דג סלמון מן החי. הפיתוח של SimpliiGood הוא ראשון מסוגו בעולם לאור היותו מבוסס על Single Ingredient, רכיב טהור ויחיד - אצת ספירולינה טרייה.
הפיתוח של החברה מתאפיין בשתי טכנולוגיות פורצות דרך - הראשונה, ייצור נתחים נקיים לחלוטין דמויי דג הסלמון, והשנייה, זיהוי ושימוש בפיגמנטים הקיימים בספירולינה הטרייה לייצור פיגמנט טבעי כתום תואם לדג הסלמון. להשלמת הפיתוח הייחודי, נחתם במסגרת פודנקסט, מעבדת החדשנות בשיתוף הרשות לחדשנות, הסכם לשיתוף פעולה אסטרטגי בין החברה הישרלית לבין IFF הגלובלית המובילה בתעשיות המזון, המשקאות, בריאות, ביוטכנולוגיה וריחות. השוק הגלובלי של סלמון מעושן מוערך 5.2 מיליארד דולר בשנה, והמוצר, שיהווה תחליף לסלמון המעושן מן החי מבחינת נראות, טעם ומרקם, עתיד להגיע לשוק עד סוף שנת 2023.
אצת הספירולינה הטרייה שמפתחת חברת SimpliiGood מוגדרת כמזון על ונקייה לחלוטין מזיהומים סביבתיים. אחוזי החלבון באצת הספירולינה הטרייה של החברה הם גבוהים במיוחד, נספגים במלואם בגוף, והיא מכילה מגוון רחב של ויטמינים, מינרלים ונוגדי חימצון זמינים. נתח דמוי הסלמון של החברה יצטרף לסדרת מוצרים קיימים מבוססי ספירולינה שהחברה משווקת בישראל כבר היום ליצרני מזון, לשוק המקצועי ולצרכן הסופי ישירות, וביניהם תחליפי בשר (המבורגר, שניצל, קבב), ארטיקים, גלידות, קרקרים, משקאות וספירולינה קפואה.
"הנזק האדיר של תעשיית המזון מן החי לשינויי האקלים מחדד את הצורך בפיתוח תחליפי חלבון ברי קיימא. חברת SimpliiGood גאה להוביל תחום זה באקו סיסטם הישראלי, לצמוח ולשתף פעולה עם חברות המזון המובילות בעולם על מנת להביא לעולם מוצר בריא, טעים ואיכותי ללא פשרות, שלא פוגע בבעלי חיים ובסביבה. אנו מברכים על שיתוף הפעולה עם חברת הענק הבינלאומית IFF שמרחיב את קו הפיתוח שלנו ומכניס אותנו לשוק העצום של תחליפי הדגים ובהמשך לנוספים", אומר מנכ"ל החברה, ליאור שליו.