מוכנים לאחד המתכונים הכי טעימים שהכנתי? אז קבלו – אורז קוקוס מבושם (כן! וואו וואו) מוקף בברוקולי מוקפץ עם טופו וקשיו. ותגידו, מה זה, איך לא הכנתי אורז קוקוס קודם? מדובר באחד השילובים המדהימים שלגמרי הפך לדייר קבע אצלי. הטעמים העדינים של הקוקוס, שמגיע כאן מנוזל קוקוס שיש בו רק 6% שומן והוא גם אורגני, הופכים את האורז למבושם אבל מאוד בעדינות. כן, גם מי שלא מחבב קוקוס יתאהב. אני מבטיחה. ולצד האורז יש גם מוקפץ ברוקולי עם טופו וקשיו שמכינים בכמה דקות בסיר. בקיצור, היי ארוחת צהריים, את הולכת לככב פה הרבה בבית.
-
לאורז:
-
2 כפות שמן זית אורגני green
-
1 כוס אורז יסמין או בסמטי או עגול
-
1 פחית (400 מ"ל) נוזל קוקוס green
-
1/2 כפית מלח
למוקפץ:
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל גדול, קלוף
-
2-3 ס"מ ג'ינג'ר טרי, קלוף
-
1 חבילה טופו טבעי
-
2 כפות קורנפלור
-
1/2 כוס קשיו טבעי (ואפשר גם 3/4 כוס ויותר)
-
2 ראשי ברוקולי, כולל הגזע
-
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
-
3 כפות רוטב טריאקי
-
1 כף רוטב סויה
-
1/2 כפית שמן שומשום
-
2-3 ענפי בצל ירוק
-
חופן עלי כוסברה להגשה
- להכנת האורז: שמים את האורז בקערה בינונית ומכסים במים. מסננים את המים ושוב חוזרים על הפעולה ככה במשך 3 פעמים. מכסים שוב במים נקיים ומניחים לאורז ל-15 דקות
- מסננים את האורז מהמים
- בסיר רחב (סוטאז') שמים שמן זית ומטגנים מעט את האורז עד שכל הגרגירים עטופים במעטה עדין של שמן. זה לוקח 2 דקות
- מוסיפים לסיר נוזל קוקוס ומלח, מערבבים וסוגרים את המכסה לגמרי
- מבשלים על האש הכי נמוכה במשך 25 דקות ואז סוגרים את האש וממתינים 10 דקות לפני שפותחים. בשלב הזה אפשר להמליח עוד קצת למי שאוהב.
- בזמן שהאורז מתבשל מכינים את המוקפץ: חותכים את הבצל לרצועות וקוצצים את הג'ינג'ר לקוביות קטנות. חותכים את הבצל הירוק לפיסות באורך 3 ס"מ ומפרידים את הברוקולי לפרחים בגודל 3-4 ס"מ. את גזע הברוקולי מומלץ לחתוך לפרוסות שיתרכך מהר. שימו לב שאת כל החיתוכים עושים קודם כי מרגע הכנת המנה זה לוקח 8 דקות וזה מוכן
- חותכים את הטופו לקוביות בגודל 2 ס"מ בערך ומערבבים בקערה עם הקורנפלור עד שכל הטופו עטוף היטב
- בסיר רחב או בווק גדול שמים שמן ומטגנים את הבצל והג'ינג'ר על אש בינונית במשך 3-4 דקות או עד שהבצל מתחיל טיפה להזהיב. לא צריך יותר מזה
- מוסיפים את הטופו המקומח עם הקורנפלור וממשיכים לצרוב ביחד, על אש גבוהה מעכשיו, תוך כדי ערבוב עד שהטופו מזהיב יפה
- מוסיפים קשיו, גזע ברוקולי פרוס ופרחי ברוקולי וצורבים יחד 5 דקות עד שהקשיו מזהיב והברוקולי הופך לצבע ירוק עז יותר
- מוסיפים רוטב צ'ילי, רוטב טריאקי, סויה ושמן שומשום ומערבבים תוך כדי טיגון על אש גבוהה במשך 3 דקות. אם אתם אוהבים שיש רוטב שנספג באורז תוסיפו בשלב הזה 1/2 כוס מים מהברז ותערבבו. המים יסמיכו די מהר בזכות הקורנפלור. ואפשר גם עוד חצי כוס מים אם בא לכם עוד רוטב מסביב
- מוסיפים בצל ירוק וכוסברה, מערבבים וזה מוכן