כדורי טופו חמוצים חריפים וממכרים, אחת הארוחות הכי כיפיות שהכנו מזה תקופה.
- חבילת טופו
- 5 כפות סויה
- 7 כפות קורנפלור
- 2 שיני שום
- 4 כפות חומץ תפוחים או חומץ אורז
- 3 כפות סוכר חום או סוכר קוקוס
- שבבי צ'ילי
- חצי כוס מים או ציר ירקות
-
באמצעות כפית מדידה בגודל הרצוי או כפית קטנה שיש בבית, קורצים עיגולים מחבילת טופו (זה אולי קצת מעצבן יותר מלחתוך קוביות עם סכין, אבל תאמינו לי זה עושה הבדל בטעם ובמרקם)
-
משרים לעשר דקות - רבע שעה, את העיגולים בקערה עם 2 כפות סויה וכף חומץ תפוחים
-
מסננים את עיגולי הטופו מנוזלים מיותרים ומעבירים לשקית זיפ לוק ובה 6 כפות קורנפלור ומנערים עד שכל החתיכות מצופות היטב (רצוי לחלק את קבוצות העיגולים בשקית לכמה חלקים על מנת שיצופו היטב)
-
במחבת מחממים כ-5-6 כפות שמן ניטרלי שאוהבים, אני בחרתי בזרעי ענבים, וכשהשמן חם מטגנים עד להזהבה את עיגולי הטופו המקומחים בקורנפלור
-
מעבירים את עיגולי הטופו הזהובים לצלחת ומוסיפים לשמן 2 שיני שום כתושות
-
בקערה מערבבים היטב את רכיבי הרוטב- 3 כפות סויה, 3 כפות סוכר, 3 כפות מים או ציר ירקות, 3 כפות חומץ, שבבי צ'ילי וכף קורנפלור ומוסיפים אותו למחבת עם השום
-
מערבבים את הרוטב במחבת כל הזמן ומוסיפים פנימה, כשהרוטב הסמיך, את הטופו. מטגנים עוד כשתי דקות עד שהעיגולים מצופים
-
מגישים על אורז לבן עם בצל ירוק או עירית קצוצה מעל, ואם אוהבים גם שומשום וכוסברה