חריימה טופו
החריימה הוא תבשיל של פרוסות דג ברוטב אדום חריף שהכי כיף לנגב עם חלה, שמככב בשולחן החג בבתים רבים. אם בא לך להציע גרסה גם לטבעונים, הנה מתכון למנה כיפית וסופר פשוטה עם טריק שעושה טעם של ים.
טופו חמוץ-חריף
טופו הוא חומר גלם כל כך ורסטילי, שסופג טעמים ואפשר להכין ממנו כמעט הכל ובכל צורה. הנה מתכון קליל של ריטה גולדשטיין לכדורי טופו מטוגנים בציפוי חמוץ- חריף וטעים בטירוף.
למתכון כדורי טופו של ריטה גולדשטיין>
קובה חמוסטה
עוד בענייני טופו וכדורים – גרסה טבעונית לאחת המנות הכי אהובות שאתם פשוט חייבים לנסות. מרק עשיר של ירוקים עם טעמים חמצמצים ובתוכו כופתאות רכות ונימוחות עשויות בורגול וסולת וממולאות בטופו מתובל. מנה טעימה להפליא, שסוגרת פינה כראשונה ועיקרית גם יחד.
כופתאות תרד ופטריות על תבשיל קארי
שימו לב איך סיר אחד יכול לסדר לכם ארוחה שלמה, מנה מושקעת ומשגעת שכולה על טהרת הירקות בלי גלוטן וללא רכיבים מן החי. קציצות מטריפות של תרד פטריות ועדשים שמתבשלות עם תבשיל ירקות בקארי ומוגשות על אורז קוקוס.
לזניה טבעונית
אחד הדברים הנחמדים בלבשל טבעוני, הוא שאין צורך לדאוג לגבי כשרות – וכך גם מנה שאנחנו רגילים לראות רק בארוחות חלביות יכולה לככב על שולחן החג. ואם תשאלו אותנו לזניה היא מנה חגיגית ומרשימה שתמיד באה בטוב ושלגמרי ראויה לשולחן החג. בגרסה הזו אין מוצרי חלב אבל יש כמה רכיבים מפתיעים שמרכיבים רוטב שאתם פשוט חייבים לנסות.
פשטידת חצילים טבעונית
גם פשטידות יכולות להיות מנה עיקרית מנצחת, ובמתכון לפשטידה הזו תסגרו פינה כפולה כי היא לא רק טבעונית אלא גם נטולת גלוטן וכן היא גם ממש טעימה אז בכלל קיבלתם מנה מנצחת. פשטידת חצילים עם גזר, פטריות שמפניון טריות ופטרוזיליה, ובתוספת של טופו בשביל החלבון.
מוסקה טבעונית
עוד בתחום החצילים, מתכון מנצח למוסקה יוונית בגרסה טבעונית. מנה קלילה, נימוחה, ומלאה בטעמים שפשוט חייבת לככב על שולחן החג שלכם.
חציל ממולא
נקנח את חגיגת החצילים שפתחנו כאן עם עוד מנה טבעונית חגיגית, מרשימה ופשוטה להכנה של חציל הממולא בבשר עצמו ובבשר טחון מן הצומח עם שפע עשבי תיבול.
עוגת כרוב
ומחצילים לעוד ממולאים – כרוב ממולא זו עבודה קשה שלוקחת לא מעט זמן, אז קבלו את הטריק למנה לא פחות טעימה, שהיא גם סופר חגיגית ומרשימה. עוגת כרוב במילוי טבעוני של אורז, עדשים ועוד דברים טובים.
עוגת עלי גפן
פחות בקטע של כרוב? אותו רעיון רק עם עלי גפן ממולאים, שהופכים בקלות לעוגה חגיגית במילוי של אורז, ירוקים, חמוציות ועוד הפתעות.
פלפלים ממולאים
מנה קלאסית ומנצחת, שמכינים בקלות ושכל אורח טבעוני (או לא) ישמח למצוא על שולחן החג. ואם אתם רוצים להעשיר אותו ולוודא שהאורחים הטבעונים שלכם מקבלים מספיק חלבון, תוכלו להכין גרסה בה הפלפל ממולא במג'דרה.
מקלובה טבעונית
מקלובה היא מנת אורז הפוכה, שכוללת ירקות ולפעמים גם בשר שמתבשלים בתחתית הסיר ומוגשים מעל הר האורז לאחר ההפיכה. אם אתם בקטע של להרשים את האורחים, המתכון הזה לגמרי יעשה את העבודה, ויש לו גם טריק מגניב, וגם אופציה לשדרוג שמכפילה את הרושם.
סטייק כרובית
רוצים מנה אישית שתוכלו להגיש לכל סועד טבעוני בצלחת? קבלו רעיון חמוד, פשוט לביצוע וטעים ביותר. סטייק כרובית שדורש רק 4 רכיבים ושאופים בתנור, עם ציפוי מתקתק שהופף לביס קראנצ'י מושלם.
קציצות ברוטב עגבניות
נסגור את הרשימה עם עוד מתכון אחד על טהרת הטופו, קציצות ברוטב עגבניות הם אוכל אהוב על לא מעט ילדים, וגם מבוגרים, הן יכולות להתאים גם לארוחה יומיומית אבל אם תשאלו אותנו לגבי ראויות למקום על שולחן החג. ללא גלוטן, עם רוטב פיקנטי ואורז בצד – אי אפשר לטעות כאן.