שמחה לשתף אתכם במתכון עשיר שמוכיח שמנה טבעונית יכולה להיות לא פחות עסיסית וטעימה, בקלות יחסית.
צריך קצת סבלנות לעבודה עם הבצק אבל התוצאה היפהפייה שווה את הכל.
לבצק
- קילו קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 4 כפות סוכר חום green
- 2 1/2 כוסות מים
- כף מלח
- 1/2 כוס שמן
למילוי:
- 5-6 בצלים בינוניים פרוסים לפרוסות
- 2 קופסאות שימורים פטריות green
- קופסא רסק עגבניות green
- 2 כפות סוכר חום green
- כף כמון
- כף שטוחה פפריקה
- כף שטוחה מלח
- חצי כפית פלפל שחור
לציפוי:
- רבע כוס סילאן טבעי green
- רבע כוס מים רותחים
- רבע כפית קונפלור
לקישוט:
- שומשום
- שמים את מרכיבי הבצק בקערת המיקסר למעט המלח ולשים עד שנוצר בצק
- כאשר נוצר בצק מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש למשך שבע דקות
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת להתפחה כשעה עד שעה ורבע
- בזמן שממתינים מכינים את המילוי: מטגנים את פרוסות הבצל עם 3 כפות שמן זית עד הזהבה. בהזהבה מוסיפים את התבלינים והרסק עם רבע כוס מים רותחים
- מערבבים היטב ומבשלים דקה-שתיים ומקררים עד שההתפחה תסתיים
- מחלקים את הבצק ל-18 כדורים וכל כדור פותחים לעיגול בו מניחים באמצע מלית. סוגרים בצורת שק ומניחים בתבנית כאשר החלק שסגרנו כלפי מטה
- מכינים את הציפוי: מערבבים הכל בכוס ומברישים. מפזרים שומשום לקישוט. מכניסים לתנור חם על מצב טורבו, מחממים מראש ל-180 מעלות עד הזהבה יפה של המאפים