לספגטי:
- 1 חבילת ספגטי מספר 5 שופרסל
- 1 ליטר מים
לקינואה:
- 1/4 כוס קינואה green
- 3/4 כוס מים רותחים
לבולונז:
- 1 כוס פטריות שמפיניון - טחונות בפולסים
- 2 כוסות עגבניות מרוסקות
- 1/4 כוס עדשים שחורות קטנות - מבושלות
- 1 בצל גדול קצוץ
- 4 שיני שום קצוצות
- 4 כפות בזיליקום קצוץ לרצועות דקות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 5 כפות שמן זית green
- 1 כפית מלח שולחן מעולה
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית אורגנו
- 1/2 כוס מים
-
מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים בצד
-
לקינואה: בסיר מניחים את רבע כוס הקינואה עם 3/4 כוס מים רותחים, מבשלים על אש נמוכה במשך כ-15 דקות ומסירים מן האש
- בסיר סוטאז' מניחים את שמן הזית עם הבצל קצוץ ושיני השום הקצוצות ומטגנים במשך כ-3 דקות עד להזהבה
- מוסיפים את הפטריות הקצוצות דק, העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות וחצי כוס המים ומביאים לכדי רתיחה
- מוסיפים את העדשים השחורות המבושלות והקינואה המבושלת ומערבבים
- מוסיפים את המלח, הפלפל, האורגנו, הפפריקה והבזליקום
- מערבבים ומבשלים במשך כ-10 דקות
- בצלחת מנחים את הספגטי ומעליו מניחים את רוטב הבולונז ומקשטים בעלה בזיליקום
אהבתם את המתכון? היכנסו ותיהנו ממנות עיקריות טבעוניות נוספות>