מוקדם יותר השבוע כל סצנת הקולינריה הישראלית חגגה עם השף אסף גרניט שקיבל את כוכב המישלן הראשון שלו, שקיבל יחד עם שותפו במסעדת שבור הפריזאית, וכעת עוד חדשות משמחות מצרפת – מסעדה נוספת שזכתה לקבל השבוע את כוכב המישלן הראשון שלה היא מסעדת ONA, שתפריטה מבוסס כולו על מזון מן הצומח.
ONA, הממוקמת בדרום-מערב צרפת, היא המסעדה הטבעונית לחלוטין הראשונה בצרפת שנכנסה למדריך מישלן וכעת, הראשונה בצרפת לקבל את הכוכב המבוקש.
המסעדה הוקמה בשנת 2016 על ידי השפית האוטו-דידקטית קלייר ואלה ובאמצעות מימון המונים; זאת לאחר שלא הצליחה לקבל הלוואה או לגייס משקיעים, בשל חוסר האמון בעתיד הקולינריה הטבעונית – מה שהופך את הזכייה שלה בכוכב למתוקה אפילו יותר.
בנוסף לכוכב מישלן "הרגיל" שמציין בישול ברמה גבוהה, זכתה מסעדת ONA גם לכוכב מישלן ירוק, המסמל קולינריה אתית ומקיימת.
לפני שנגיף הקורונה אילץ אותה לסגור את שעריה, בתפריט הערב של המסעדה הוגשו 7 מנות עיקריות שכללו חומרי גלם יחודיים, ושמו את הירקות במרכז, כמובן ללא כל שימוש ברכיבים מן החי. אם לשפוט על פי התמונות, מדובר בכוכב מישלן מוצדק במיוחד.