פסטה עם שם אסייתי אבל טוויסט ארצישראלי של לימון ואריסה, במקור - החומרים הם ליים וצ'ילי, איזון בין חמיצות לחריפות, לימים שמתחשק חריפות טעימה שכזאת. אם לא אוכלים חריף מאוד, פשוט לצמצם את כמות הפפריקה החריפה ולתבל לפי הטעם. אפשר גם כמובן להחליף לפסטה מקמח מלא כדי להוסיף עוד סיבים וערכים למנה.
-
1 חבילת פסטה green לפי סוג הפסטה שאוהבים, עדיף ספגטי או פטוצ'יני בעיניי
-
3 עגבניות
-
1 בצל
-
2 שיני שום
-
כף אריסה
-
2 פלפלים חריפים (אדום וירוק)
-
פלפל שחור
-
כף פפריקה חריפה
-
1 לימון
-
שמן זית green
- לרוטב: קוצצים את הירקות לקוביות קטנות
- מטגים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את העגבניות, פלפלים ושום
- מוסיפים כוס מים ומבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם אחיד
- מוסיפים כפית אריסה חריפה ומעט פפריקה חריפה, פלפל שחור ומלח
- מבשלים עוד כ-10 דקות על אש קטנה
- מבלים את הפסטה: מרתיחים סיר עם מים חמים ומעט שמן זית, מכניסים את הפסטה לסיר ומורידים לאש בינונית למשך כ-10 דקות
- מערבבים עם הרוטב, ומגרדים קליפת לימון טרי מעל