מוצרים מן הצומח הנושאים שמות "בשריים" יאסרו למכירה בדרום אפריקה, כך על פי תקנה של משרד החקלאות, הקרקעות ופיתוח הכפר הדרום אפריקאי (DALRRD) שפורסמה בשבוע שעבר.
הכללים המחמירים על שיווק ומכירה של מזון מהצומח, דורשים להסיר את כל ההתייחסויות למונחים 'בשריים' מאריזת המוצרים, או שהם יאסרו למכירה. המהלך נובע ממה שנחשב לפרשנות קיצונית של התקנות הקיימות סביב סימון בשר מעובד, וזוכה לביקורת רבה שכן הוא פוגע במאבק המדינה במשבר האקלים.
החקיקה החדשה, אוסרת שימוש במספר מונחים, ביניהם: בילטונג (סוג של בשר מיובש) טבעוני/צמחוני, נאגטס טבעוני, צלעות ברביקיו טבעוניות, קציצות צמחוניות, נקניקיות מהצומח ורצועות בסגנון עוף על בסיס צמחי.
אם הבשורה על תחליפי הבשר לא מרה מספיק עבור היצרנים, בהחלטת המשך נאסר על אחת מרשתות השיווק הגדולות בדרום אפריקה למכור את תחליף הביצים הטבעוני Just Egg כמוצר ביצים, בטענה שהאריזה מטעה.
ארגון ProVeg, המקדם טבעונות, הגיב להחלטה בהצהרה בה נכתב כי "זהו צעד ענק אחורה במאבקה של הממשלה בשינויי האקלים". הדו"ח האחרון של ה-IPCC מאשר שהפחתה משמעותית בצריכת המזון מן החי נחוצה כדי לעמוד ביעדי האו"ם לעצירת ההתחממות הגלובלית, ובארגון מסבירים כי "רגולציה כזו היא בדיוק מה שאנחנו לא צריכים כשמדענים בעולם אומרים לנו שאנחנו צריכים להפחית את צריכת הבשר שלנו בדחיפות כדי לעזור לבלום את ההתחממות הגלובלית המסוכנת".
עוד טוענים בארגון כי מעשים כאלה טוענים למונופול על "בשר" ו"ביצה" כמונחים לסימון מזון מן החי, דבר שאינו נכון בהתחשב ביכולתם שלמוצרים מהצומח לחקות באופן נאמן למקור את חווית האכילה. "הרגולציה לא מכבדת את הצרכנים. אין ראיות שמראות שאנשים מבולבלים משמות בשריים למזונות מהצומח" נכתבה בהצהרה, "למעשה, עדויות מאוסטרליה, אירופה וארה"ב מוכיחות שהם לא מבלבלים. אנחנו קוראים לממשלה לבטל את הרגולציה הזו."
איסורים דומים לזה נוסו בעבר. כך למשל, תעשיית הבשר האירופית ניסתה לאסור על מזון מהצומח להשתמש במונחים 'המבורגר' או 'נקניק' בטענה שזה 'מטעה את הציבור' ב-2019. בסופו של דבר, הפרלמנט האירופי הסכים כי סימון המוצר כטבעוני או ציון "על בסיס צמחי" על מוצרים אלו הוא יעיל מספיק כדי ל מנוע את בלבול הצרכנים וכי ניתן להמשיך למכור מוצרים אלה תחת השמות ה'בשריים'.