לכבוד יום הטופו הבינלאומי שחל היום, בדקנו מה היתרונות שלו, האם יש אמת במיתוסים שנוצרו לגביו ומה בכלל אפשר להכין ממנו?
הטופו הוא אחד המזונות הכי ורסטיליים, ומהווה בסיס להכנה של אין־סוף מאכלים. אך הוא גם אחד המזונות הכי שנויים במחלוקת עם תדמית מפוקפקת והרבה מאוד מיתוסים סביבו, זאת למרות שכבר ב-2017 משרד הבריאות הוציא נייר עמדה שקבע כי טופו הוא אחד המזונות הכי בריאים, ושאין אמת במיתוסים סביב היותו מסרטן או גורם למחלות כלשהן.
אז מה בעצם היתרונות של טופו? תהליך הכנת הטופו מתחיל בפולי סויה שעוברים תהליך של השריה, אחר כך הם נטחנים ומתבשלים בתהליך שמאפשר את מיצוי החלבון שבהם. ואכן טופו הוא מזון עשיר במיוחד בחלבון, ויש בו 16 עד 18 גרם חלבון ל-100 גרם מוצר. בנוסף חשוב לציין שטופו הוא גם מזון שאינו מעובד.
כאמור, הטופו הוא גם חומר גלם ורסטילי במיוחד שניתן להכין ממנו מגוון רחב של מנות – הוא יכול להוות תחליף לבשר, וניתן לטחון אותו לקציצות, אבל הוא גם מהווה בסיס למנות בפני עצמו, ויכול אפילו להשתלב בקינוחים.