לקציצות:
- 1 חבילת טופו בתוספת סידן שופרסל green - סחוט מנוזלים
- 1 בצל גדול - מגורר וסחוט מנוזלים
- 1 כפית שום גבישי
- 1/2 כוס כוסברה - קצוצה
- 1/4 כוס פירורי לחם ללא גלוטן green
- 1 כפית מלח שולחן
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כף כמון טחון
- 1 כפית פפריקה מתוקה במיכל
- לאפייה: תרסיס שמן זית
לרוטב:
- 1 פלפל חריף ירוק - חצוי לאורכו
- 1 קופסת עגבניות חתוכות אורגניות green
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית מלח שולחן
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 6 שיני שום פרוסות
- 1 כף רסק עגבניות
- 5 כפות שמן זית אורגני green
- 1 בצל גדול - קצוץ
- 1 גמבה אדומה - חתוכה לרצועות דקות
- 2 כוסות מים
לאורז:
- 1+1/2 כוסות אורז בסמטי מלא אורגני
- 3 כוסות מים רותחים
- 3 כפות שמן זית אורגני
- 3 כפות קורנית (טימין) – העלים בלבד
- 1 כפית מלח
לקציצות:
- במעבד מזון מניחים את הטופו וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד
- בקערה מניחים את כל מרכיבי הקציצות כולל הטופו הטחון ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה (אם התערובת יבשה מעט ניתן להוסיף 3 כפות מים)
- יוצרים מן התערובת קציצות
- על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה מניחים את הקציצות ומרססים בתרסיס שמן הזית
- מעבירים לתנור לאפייה בחום של 180 מעלות במשך כ-25 דקות.
לרוטב:
- בסיר רחב מניחים את שמן הזית עם הבצל, שיני השום, הגמבה והפלפל החריף ומערבבים במשך כ-3 דקות
- לאחר 3 דקות מוסיפים את העגבניות החתוכות, המיקס האיטלקי הקצוץ ורסק העגבניות
- מתבלים עם המלח, הפלפל השחור והפפריקה ומערבבים
- מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לידי רתיחה
- לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומסדרים את הקציצות האפויות בסיר
- מכסים את הקציצות ברוטב בעדינות ומבשלים במשך כ-20 דקות על אש נמוכה בכיסוי חלקי
לאורז:
- בסיר עמוק מניחים את שמן הזית עם האורז והמלח
- מערבבים במשך כ-2 דקות ומוסיפים את המים הרותחים ואת הטימין
- מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ-20 דקות בכיסוי מלא
- מגישים כתוספת לצד הקציצות