• ½ חבילת אטריות שעועית ללא גלוטן שופרסל גרין

  • ¼ כרוב סגול

     

  • 2 גזרים, קלופים

  • 2 מלפפונים

  • 1 ו-½ כוסות נבטי אלפלפא

  • ⅓ כוס כוסברה קצוצה

לרוטב:

  • ¼ כוס סויה

  • 1 כף רוטב דגים (אפשר להחליף בסויה)

  • 1 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורד

  • 1 שן שום, קלופה וכתושה

  • ½ כפית צ'ילי כתוש חריף

  • 1 כפית שמן שומשום

  • מיץ מליים אחד או חצי לימון

  • 1 כפית שמן זית

  • 1 כף חומץ אורז

     

להגשה:

  • ¼ כוס בוטניים קלויים

  1. מוציאים את אטריות השעועית מהאריזה, שמים בקערה גדולה, ושופכים מעל מים רותחים. משרים במים הרותחים כ-10 דקות. מסננים ושוטפים את האטריות במים קרים

  2. חותכים דק את הכרוב הסגול

  3. חותכים את הגזר לרצועות דקות במנדולינה או קולפן ג'וליאנים

  4.  חותכים את המלפפון ומוציאים את כל החלק הפנימי. פורסים את החלק הירוק לרצועות דקות

  5. מכינים את הרוטב: מכניסים את כל המרכיבים לקערית קטנה או צנצנת ומערבבים היטב

  6. מרכיבים את הסלט: בקערה גדולה שמים את אטריות השעועית, כל הירקות והרוטב ומערבבים היטב עם הידיים. נותנים לסלט לעמוד כ-10 דקות ומערבבים שוב.

  7. מעבירים את הסלט לצלחת הגשה ומפזרים מעל בוטנים קלויים

מתכון לסלט טבעוני בניחוח אסייתי>