מאה מעלות בחוץ ולפחות אצלנו זה אומר שזאת תקופת המאכלים מהפריזר, וכמה שיותר מהם. הדבר הטעים הזה כולל גלידת חמאת בוטנים ובננות (מהעץ בגינה, אבל לגמרי אפשר גם מהסופר :) על חטיף קפוא של שיבולת שועל, קוקוס, קשיו ותמרים. בלי סוכר בכלל, טבעוני לגמרי, מרענן ברמות וטעים מאוד.

למצע:

  • 1 כוס שיבולת שועל עבה 
  • 1/2 כוס קוקוס גרוס 

  • 150 גרם קשיו לא קלוי

  • 10 תמרים מגולענים קפואים green

  • כף מייפל שופרסל green

  • 2 כפות שמן קוקוס

  • קורט מלח גס

     

לגלידה

  • 1/2 קילו בננות קפואות

  • 1/4 כוס חמאת בוטנים חלקה green

  • 1/2 כוס חלב שקדים green

  • 1/2 כפית תמצית וניל (לא חובה)

 להגשה

  • שוקולד

  • אוכמניות

View this post on Instagram

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita)

  1. במעבד מזון מערבבים היטב את החומרים היבשים ומוסיפים את הרטובים, מעבדים עד שהמסה אחידה, משטחים על נייר אפייה בתוך תבנית לשכבה לא עבה מדי. מכניסים לשעתיים הקפאה או ללילה בציפוי ניילון נצמד

  2.  לגלידה: בבלנדר מעבדים יחד למרקם חלק חצי קילו בננות קפואות (בלי קליפה כמובן ורצוי חתוכות לחתיכות ולא שלמות), רבע כוס חמאת בוטנים חלקה וחצי כוס חלב שקדים (להוסיף בהדרגה). אפשר לשלב גם תמצית וניל

  3. אחרי העיבוד למסה חלקה בודקים את המרקם, אם לא מספיק קרמי אפשר להוסיף עוד חלב שקדים עד להגעה למרקם הרצוי

  4. מכסים את השכבה של שיבולת השועל הקפואה בשכבת גלידה, ומכניסים למקפיא עד להגשה או מגישים ישר עם שוקולד מריר מגורר או אוכמניות לקישוט מע

מתכון של מגנום ביתי במילוי פרוזן יוגורט>