מריחים את פסח בפתח לפי כמות המתכונים שכבר מתחילים לרוץ ברשתות, בקבוצות, ובמשפחות, אך מה אוכלים הטבעונים במקום הדגים והבשרים? קבלו 5 מתכונים שכל טבעוני ישמח לקבל בליל הסדר ובאינסוף הארוחות שאחריו
קציצות פראסה ומנגולד טבעוניות
למצרכים:
- בצל גדול קצוץ
- כרישה קצוצה
- שן שום קצוצה
- כמה עלי מנגולד (אפשר גם בלעדיו)
- זוקיני
- חבילת טופו
- מלח
- פלפל
איך מכינים?
- מקפיצים על מחבת בצל, כרישה, שום ומנגולד קצוץ עד שהתערובת רכה
- מכניסים למעבד מזון חבילת טופו, זוקיני, מלח ופלפל
- מערבבים את שתי התערובות ומכינים קציצות
- אופים את הקציצות בתנור בחום גבוה של 250 מעלות למשך 20 דקות בערך
עלי גפן מתקתקים
למצרכים:
- 3 בצלים גדולים קצוצים
- כוס אורז עגול
- עלי גפן (תמיד עדיף טריים – אם משתמשים במשומר – תשטפו אותם היטב במים)
- 4 עגבניות חתוכות לפרוסות
- צנוברים
- 2 כפות רכז רימונים
- 2 לימונים
- חצי צרור פטרוזיליה
- חצי צרור שמיר
- חצי צרור נענע
- מלח
- פלפל
- קינמון
איך מכינים?
- מקפיצים 3 בצלים קצוצים
- מוסיפים את הצנוברים, אורז, מוסיפים תבלינים (מלח, פלפל וקינמון). מורידים מהאש
- מוסיפים לתערובת ירוקים קצוצים דק: נענע, פטרוזיליה ושמיר, מוסיפים לימון סחוט ומערבבים
- מניחים בתחתית סיר עגבניות חתוכות לפרוסות
- ממלאים את עלי הגפן בתערובת האורז ומניחים בסיר
- מוסיפים 2 כפות רכז רימונים, לימון סחוט ו2 כוסות מים
- מבשלים על אש נמוכה במשך 45 דקות
מרק כתום עם קרם קוקוס
למצרכים:
- בטטה
- דלעת
- 4 גזרים
- 2 בצלים גדולים
- 3 שיני שום
- 1 פחית קרם קוקוס
- מלח
- פלפל
- ג'ינג'ר
איך מכינים?
- מקפיצים בסיר בצל קצוץ, מוסיפים את שיני השום
- מוסיפים את הירקות הכתומים ומים עד לכיסוי הסיר
- מבשלים על אש בינונית עד שהירקות מתרככים
- מוציאים חצי מהמים ומוסיפים קרם קוקוס, ג'ינג'ר טרי, מלח ופלפל לפי הטעם
- טוחנים
מג'דרה אפויה בתנור עם דלעת וערמונים
מצרכים:
- 2 כוסות אורז
- חצי כוס עדשים ירוקות מושרות
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 3-4 שיני שום קצוצים
- חצי דלעת חתוכה לקוביות
- שקית ערמונים קלויים
- 1/4 כוס סויה דלת נתרן
- 2 כפות סילאן
- מלח פלפל לפי הטעם
איך מכינים?
- מכניסים את כל המרכיבים לסיר, מערבבים ומוסיפים כ-4 כוסות מים
- מכניסים לתנור לחום של 200 מעלות למשך כשעה וחצי. מומלץ לבדוק מדי פעם מה מצב המים ואם יש צורך להוסיף
פרלינים מ-5 מרכיבים
מצרכים:
- חבילת שוקולד מריר
- כחצי כוס חלב צמחי
- 2 כפות טחינה
- כף סילאן
- שקדים
איך מכינים?
- ממיסים שוקולד מריר עם חלב צמחי
- מוסיפים את הטחינה והסילאן ומערבבים
- מעבירים לתבניץ שקעים או למנג'טים
- מחביאים בתוך כל פרלין שקד. לחובבי המליחות, מומלץ לפזר מלח גס מעל