• 20 עלי גפן טריים או מצנצנת

 למלית:

  • 1/4 כוס חמוציות מיובשות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס סלרי עלים קצוץ מעט
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס אורז יסמין
  • 6 כפות שמן זית green
  • 1 כפית בהרט
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 בצל קצוץ

לרוטב:

  • 1/2 כפית כורכום טחון
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1/4 כפית קינמון
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית בהרט
  • 1 כף סילאן
  • מעט מלח

  1. מבשלים את האורז בישול מלא במים בלבד
  2. מסננים את האורז מהמים, אך ללא שטיפה ומעבירים לקערה
  3. לקערת האורז המבושל מוסיפים את שאר מרכיבי המלית, מלבד הבצל, מערבבים ומניחים בצד לצינון
  4. משמנים היטב תבנית עגולה (כולל הדפנות) ומרפדים בעלי גפן, כאשר הצד המחוספס מופנה כלפי פנים התבנית, כך שיכסו את כל התבנית כולל השוליים ומעט מעל גובה שולי התבנית (באם משתמשים בעלים טריים, יש לחלוט אותם במים רותחים למשך 3 דקות)
  5. יש להשאיר מספר עלים לשם כיסוי התבנית
  6. ממלאים את התבנית המרופדת עלי גפן במלית ומהדקים היטב
  7. מוסיפים את הבצל וסוגרים את שולי העלים
  8. מכסים בעלי הגפן עד לכיסוי מוחלט של התבנית
  9. בעזרת סכין חדה יוצרים מספר חורים בעלים על מנת שהרוטב ייספג במלית באופן האידיאלי ביותר
  10. בקערית מערבבים את מרכיבי הרוטב ויוצקים על התבנית

עלי גפן ממולאים בקינואה>

מגוון מתכונים לראש השנה