ההבנה שטבעונות היא לא טרנד חולף, לצד עליית המודעות לסבלם של בעלי החיים ולהשפעה המזיקה של מזון מן החי על הסביבה, גרמו לאינפלציה של תחליפי בשר שמציפים את מדפי הסופר ותפריטי המסעדות. אך בעוד אנחנו רגילים למצוא תחליפי בשר העשויים מסויה, חלבון גלוטן או חלבון אפונה, שחקנית חדשה במגרש בשם AKUA השיקה לאחרונה בארה"ב המבורגר טבעוני שעשוי דווקא מאצות ים.
אצות ים נחשבות לגידול בר קיימא במיוחד, שכן הן חסכוניות במשאבים ואינן דורשות השקייה, דישון או טיפול מיוחד. מסיבה זו נעשים בהן שימושים רבים במוצרים המחפשים דרכים להפוך לירוקים ומקיימים יותר, ממאכלים ועד פרטי אופנה כמו למשל מותג הסניקרס של ג'ייסון מומואה.
המותג האמריקאי AKUA, מתמחה בייצור תחליפי בשר על בסיס אצות ים, ובנוסף לההמבוגר שהשיק לאחרונה, משווק גם חטיפי 'בשר' (ג'רקי) מאצות במגוון טעמים. ההמבורגר החדש טבעוני לחלוטין, אינו מכיל סויה או גלוטן ואינו מהונדס גנטית, הוא מכיל בנוסף לאצות גם פטריות, חלבון אפונה, שעועית שחורה, קינואה ועגבניות מרוסקות.
החברה מתהדרת בכך שמדובר באלטרנטיבה מוסרית ומקיימת יותר לבשר מאשר התחליפים הקיימים בשוק, וכן ביתרונות הבריאותיים של ההמבורגר החדש שמהווה לפי הכתוב באתר מקור עשיר של חומרים מזינים כגון ויטמינים A, B6 ו- K, כמו גם אבץ, סידן, חומצה פולית, אשלגן וברזל. בדומה להמבורגרים אחרים מהצומח גם ה-Kelp burger הוא ללא שומנים רוויים, שומני טרנס ותוספת סוכר.
ההמבורגר נמכר במארזים של זוג קציצות קפואות להכנה בבית באתר החברה ובחנויות ברחבי ארה"ב, וכן מוצע במגוון מסעדות. ואם אתם סקרנים לגבי טעמו באתר החברה מצויין כי מדובר בטעם אומאמי עם תווים עשירים של עגבניות ופטריות טריות, ומדגישים כי כלל אין לו טעם דגי.
"אנחנו יוצרים מזונות שיכולים להאכיל את כדור הארץ באופן בר-קיימא תוך היפוך שינויי האקלים, והחזרת הבריאות לאוקיינוסים של עולמנו. כל המוצרים שלנו מיוצרים מאצות ים שהן אחת מצורות המזון המרפאות והבריאות ביותר על פני כדור הארץ," נכתב באתר החברה.
באפליקציית איזי ריכזו את כל המקומות שטבעונים חייבים להכיר: