תחרות הבישול "מטבחי הגיהנום" היא בין הוותיקות ביותר על המסך, גרסתה האמריקאית בכיכובו של השף המפורסם ועטור כוכבי המישלן גורדון רמזי, עלתה ב-2005 ושודרו בה עד כה 19 עונות. עונתה ה-20 של תכנית המציאות האהובה עתידה לעלות מחר (31.5) ברשת FOX, ובמסגרתה, לראשונה בתולדות התכנית תתמודד גם שפית טבעונית.
העונה החדשה מוגדרת כעונת צעירים, בה כל המתמודדים הם שפים בתחילת שנות ה-20 שלהם, הזוכה בעונה לא יקבל רק פרס כספי בסך 250 אלף דולר אלא גם את תפקיד השף הראשי במסעדת סטייק גורדון רמזי בלאס וגאס.
המתמודדת הטבעונית היא ג'וזי קלמנס בת ה-24 ממשיגן, "הדבר שאני הכי מתרגשת ממנו זו העובדה ש -6 מיליון אנשים שצופים בדרך כלל בתכנית בישול בשרית עומדים להיחשף לטבעונות", כתבה קלמנס בעמוד האינסטגרם שלה לקראת שידור התכנית, "בין אם זו הפעם הראשונה שלהם או המאה, הם עומדים לראות טבעונות נטועה בתקשורת המיינסטרים."
בעונה מתחרים 18 שפים, ובינהם, בנוסף לקלמנס הטבעונית, מתמודדת גם אמילי הרש, שפית צמחונית – השתיים הן כאמור הראשונות בתולדות התכנית כולה שמתמחות בבישול מזון מן הצומח ללא בשר או מוצרים מן החי.
בחירתו של רמזי לכלול בתחרות שפיות שמנעות מבשר עשויה להפתיע את מעריציו, שכן עד כה התייחוסיותיו של השף הבריטי לטבעונות לא היו חיוביות במיוחד. בין היתר נקלע השף לוויכוח אינטרנטי עם כוכבת הטיק טוק "המורה הטבעונית הזו" שקראה לו לעבור לטבעונות, ואף מתח את מליוני עוקביו בסרטון בו סיפר כי הוא הופך לטבעוני.
עם זאת, לאחרונה נראה כי השף המפורסם נותן לתזונה מהצומח התייחסות רצינית יותר, כאשר הוא משתף מידי פעם ברשתות גם מתכונים טבעוניים, כמו למשל מתכון ה"סלק ווליגנטון" המפורסם שלו ואפילו שילב כמה מנות מן הצומח בתפריטי מסעדותיו השונות.
שילוב מתמודדות הנמנעות מבשר ומוצרים מן החי בתכנית, משקף את הלך הרוח ואת ההבנה כי טבעונות היא העתיד, וזה הוא בהחלט צעד בכיוון הנכון, שמאפשר הנגשה של המטבח העשיר מן הצומח למליוני צופים.