אנחנו לקראת סופו של האביב ובעוד שבועות ספורים הקיץ יתחיל באופן רשמי. רבים מאיתנו לא הצליחו להתאפק וכבר פקדו את החופים היפים בכל רחבי הארץ, נהנים מהשמש המחממת, מהים הצלול, ומימים עם מזג אוויר מושלם. רגע לפני שאתם מתחילים ללכת לים על בסיס יומי או שבועי, ארגנו לכם רשימה של פעולות פשוטות שיסייעו לכם לשמור גם על הים, וגם על עצמכם. לגזור ולשמור לקראת הביקור הבא בחוף.
תתמגנו מהשמש
אנחנו אוהבים כשהיא מופיעה בשמיים, נהנים מהצבע היפה שהיא עושה לעורנו ומעבירים איתה את כל שעות היום, אבל השמש ובעיקר השמש הישראלית נוטה להיות חזקה וחסרת רחמים בימי הקיץ, וכדי למנוע שבועות ארוכים מלאי לבן ואלוורה – אתם חייבים להיערך בהתאם.
זה אולי ישמע לכם מפתיע, אבל רבים מאיתנו עדיין מגיעים לים עם שמן שיזוף במקום עם קרם הגנה. הסכנות הבריאותיות ידועות ומוכרות, אז למה לא לבחור הקיץ בדרך הבטוחה והבריאה להנות מהים? בביקור הבא שלכם אל תשכחו מקדם הגנה, בעדיפות לאחד עם 50 SPF ומעלה, שמשיה, כובע רחב שוליים, ובגדים ארוכים ודקים שיגנו על עורכם מהשמש החזקה. אולי לא תהיו הכי שזופים בחוף, אבל העור שלכם יגיד לכם תודה שנים קדימה.
בחרו בבגד הים הנכון
קניית בגד ים מצריכה מאיתנו לעיתים הרבה הכנה מוקדמת: המבחר אינסופי, האפשרויות בלתי מוגבלות, ועלינו לחשוב גם על גזרה מחמיאה – וגם על העולם. קולקציית בגדי הים החדשה של AERIE מבית "אמריקן איגל" – "REAL GOOD" מספקת בדיוק את השילוב בזה: המותג, שאימץ אג'נדה ירוקה ומקדם אחריות סביבתית בתהליכי הייצור, השיק לאחרונה קולקציה בה בכל בגדי הים משולבים חומרים בני קיימא כמו פוליאסטר ממוחזר וניילון ממוחזר. במסגרת השקת הקולקציה החדשה, קיים המותג אירוע ניקוי חופים בשיתוף עמותת "צלול – להגנת הים, האדם והסביבה", בהשתתפות כמה מהכוכבות הכי גדולות של התקופה, שנכנסו לעניינים ונרתמו למשימת הניקוי. מי אמר שאי אפשר להיות שיקיות וירוקות בו זמנית?
מים, מים ועוד מים
לפי ההמלצות התזונתיות האמריקניות, על אישה בוגרת לשתות 2.7 ליטרים של מים ביום, ועל גבר לא פחות מ-3.7 ליטרים ביום. ולא, המיץ, הקפה, והמשקאות המוגזים ממש, אבל ממש לא נחשבים. בין אם אתם מקפידים על הכמויות המדוברות ובין אם אתם נחשפים למידע הזה לראשונה, בימים בהם אתם שוהים בשמש ובחום שעות ארוכות כדאי אפילו להעלות את כמות הנוזלים בגופכם, ולהגיע לכל ביקור בים עם מספר בקבוקי מים, בהתאם לזמן שאתם מתכוונים להעביר בחוף כמובן.
תיערכו עם כלים רב פעמיים
אם במים עסקינן, מה דעתכם על מים בבקבוקים רב פעמיים? רבות דובר על הנזקים שהפלסטיק עושה לכדור הארץ שלנו, ולים בפרט. גם אתם מקפידים לאסוף את הבקבוקים ואפילו משליכים אותם למחזורית – לא מדובר בדיוק על פתרון אידאלי. הביקור הבא שלכם בים הוא הזדמנות מצוינת להיפרד משישיות המים, ולאמץ בקבוקי מים רב פעמיים שיחזרו אתכם הביתה וילוו אתכם לכל מקום. הם גם יגרמו לכם לשתות הרבה יותר – וגם יעזרו לכם לשמור על הסביבה.
לא רק את בקבוקי המים שווה להחליף ברב פעמיים. גם את הצלחות, הסכו"ם והכוסות שאתם מביאים לים כדאי להחליף בכלים רב פעמיים, שתוכלו להשתמש בהם לאורך כל העונה. ישראל נמצאת במקום השני ב"טבלת הבושה" של שימוש בפלסטיק לנפש, ולכן שווה להיפטר מהחד"פ לא רק בים– אלא תמיד.
תביאו אתכם שקיות זבל
למרות שכל ההמלצות שלנו מכוונות לכך שתייצרו מינימום פסולת במהלך השהות שלכם, שעות ארוכות בחוף הים מצריכות ציוד רב, וכנראה שבכל זאת יהיו כמה דברים שתצטרכו לזרוק בסיום הביקור. אז לבילוי הבא שלכם בים תביאו גם שקית זבל או שתיים (המלצה שאגב תקפה לכל יציאה לטבע) אספו את האשפה שלכם, וכן על הדרך קחו יוזמה ואספן גם אשפה של אחרים בסביבתכם. אנחנו לא מדברים על מבצע ניקויון רחב כמו ש"צלול" עשו עם מותג בגדי הים "AERIE", אבל מספיק שכל אחד יאסוף קצת, והחוף כבר יהיה נקי יותר ונעים יותר לכולם, ואם הכוכבות יכולות, גם אתם יכולים.