לאחר החלת חוק הפיקדון גם על בקבוקים גדולים בחודש הקודם, נעלמו מרשויות רבות כלובי הבקבוקים שנועדו לאיסופם למחזור ותושבים רבים נותרו ללא פתרון זמין. הפתרונות שמציעים במשרד להגנת הסביבה הם להחזיר את הבקבוקים לסופר ולקבל את כספי הפיקדון, או להעבירם למחזור בפח הכתום, אך כעת בפני תושבי תל-אביב נפתחה אופציה נוספת – כחלק מפיילוט שהחל אתמול (א'), הוצבו בתל אביב לראשונה 'עמדות האכלה סביבתיות' המאפשרות להאכיל חתולים וכלבים, ועל הדרך להעביר למחזור בקבוקי משקה ופחיות.
חיים ג'אן בעלים-שותף בחברת 'אורמדיקס טק בע"מ' שיזם את המהלך יחד עם שותפו דודו מחפודה, מספר כי הרעיון נולד כבר לפני כמה שנים, "לפני שלוש שנים בערך, במהלך הבחירות לרשויות המקומיות עמדתי בקשר עם פעילים למען בעלי חיים וראיתי שיש צורך גדול בפינות האכלה לבעלי חיים במרחב הציבורי. נפגשתי עם מספר ראשי רשויות ווטרינרים עירוניים וגיליתי כי תופעת מאכילי החתולים יוצרת עבורם בעיות קשות בשל הלכלוך והזוהמה שנגרמים במרחב הציבורי כתוצאה מהאכלה פיראטית. כמו כן, גם בעלי החיות עצמם דיווחו כי הם מקבלים דוחות בגין האכלה זו. הבנתי שיש צורך להסדיר את הנושא ולמזער את הנזקים באיכות הסביבה של התושבים."
ג'אן יצר קשר עם חברה שהמציאה פטנט ייחודי של מכונות המשלבות בין מיחזור בקבוקים להאכלת בעלי חיים. "זו חברה ייחודית מטורקיה שמשווקת את המוצר ל- 63 מדינות כאשר ישראל נכנסה כעת והיא המדינה ה-64", הוא אומר.
סגן ראש עיריית תל אביב יפו והאחראי על תחום איכות הסביבה והקיימות, ראובן לדיאנסקי, שיתף ביוזמה בדף הפייסבוק שלו וכתב, "מדובר בפיילוט אבל אני שמח שסוף סוף מבינים שיש לדאוג להאכלת חתולי הרחוב.. אנחנו כעירייה צריכים לסייע למאכילים/ות ועלינו לקחת חלק בהאכלת חתולי הקהילה."
במסגרת הפיילוy יוצבו בשלב זה 10 עמדות בלבד ברחבי העיר, כאשר שני המתקנים הראשונים כבר הוצבו אתמול בכיכר מסריק ובשדרות מוצקין. בהמשך, מקווה ג'אן להרחיב את הפריסה עם כ-50 מתקני ההאכלה בתל אביב, ולהגיע גם לרשויות נוספות. "אנו רוצים להגיע לכל עיר ועיר, שראשי הערים יחבקו את המכונות הללו ושהדאגה לבעלי חיים ולאיכות סביבה לא יהיו רק סיסמאות בחירות אלא חלק מתפיסה עירונית כוללת," הוא אומר.