בייקון הוא אחד המאכלים הפופלאריים ביותר בארה"ב, אך הוא גם מאוד לא טבעוני. חברת בשר מהצומח בשם Atlast Food Co, שואפת לשנות זאת ולייצר באופן מסחרי בייקון מן הצומח תחת המותג MyBacon. החברה גייסה לאחרונה השקעה של 40 מיליון דולר כדי להגדיל את הייצור שלה, בין המשקיעים, המרכזיים היתה קרן ההשקעות FOOTPRINT COALITION, שהקים השחקן רוברט דאוני ג'וניור .
המוצר של אטלאסט מתבסס על תפטיר (מיסליום באנגלית) – סיבים המצויים בפטריות, ועד כה שימשו דווקא כתחליף טבעוני לעור בייצור בגדים, תיקים ונעליים. לצד הפטריות, יכיל הבייקון הטבעוני מספר רכיבים מצומצם למדי ובהם - , שמן קוקוס, סוכר קנים, מלח ים ומיץ סלק. לפי הצהרות החברה, השאיפה היא שהמוצר החדש יהווה תחליף לא רק עבור טבעונים אלא שגם אלה שאוכלים היום בייקון יבחרו בו, "זה נראה כמו בייקון, מטגנים את זה כמו בייקון, זה פריך כמו בייקון, ואנחנו חושבים שזה מאוד דומה לבייקון גם בטעם", אמר מנכ"ל אטלאסט.
footprint coalition (בעברית, קואליציית טביעת הרגל) היא קבוצת מדיה והשקעות שנוסדה על ידי השחקן רוברט דאוני ג'וניור ומטרתה לקדם ולהשקיע בחברות וטכנולוגיות שיכולות להועיל לכדור הארץ, ולהגדיל את אימוץ הטכנולוגיות לשיקום הסביבה.
דאוני ג'וניור התייחס להשקעה בתחליף החדש ואמר "אם אתם אוהבים בייקון ואת כדור הארץ, אטלאסט יצרה פתרון בן שישה רכיבים, שיאפשר לכם ליהנות מהאחד מבלי לפגוע באחר. לאטלאסט יש צוות נהדר ותכנית עסקית חזקה".
באטלאסט חגגו את ההשקעה, שתאפשר להם להגדיל את פסי הייצור ולשווק את המוצר החדש לקהל הרחב. "ההשקעה תאפשר לנו לענות על הביקוש המדהים למוצר שלנו", נכתב בעמוד האינסטגרם של החברה. "אנו בונים את מתקן ייצור התפטיר הגדול ביותר בארה"ב בכדי לספק לצרכנים בפריסה ארצית אלטרנטיבה טעימה יותר לחלבוני החי האהובים עליהם."