בזבוז מזון הוא אחת הבעיות הנפוצות ביותר בעולם כולו, כאשר המזון שנזרק ברחבי העולם אחראי על קרוב ל-10% מפליטות גזי החממה, ובישראל בלבד מושלכים מידי שניה כ-2.5 מיליון טון של פסולת מזון מידי שנה. הפסולת הזו כוללת כמובן שאריות שלא נאכלו ומצאו עצמן בפח, מזון שהתקלקל - ובראשו פירות וירקות, וכן גם לא מעט חלקי פירות וירקות שנחשבים לפסולת ולא נאכלים כמו למשל קליפות בננה. אבל מה אם נגיד לכם שיש לא מעט שימושים לקליפות הללו שכולנו זורקים?
הטיקטוקר ארמן אדמג'אן, שאחר המשתמש שלו באפליקציה – creative_explained עוקבים קרוב ל-5 מיליון משתמשים, מציע בעמוד שלו טיפים וטריקים שונים בתחומים כמו גידול צמחים ומניעת בזבוז מזון. בסרטון שהעלה השבוע והגיע ליותר מ-220 אלף צפיות, מציע אדמג'אן לא פחות משישה שימושים שונים לקליפות בננה – חלקם מוכרים וחלקם הצליחו להפתיע גם אותנו.
אז מה עושים עם קליפות הבננה?
על חלק מהטיפים של אדמג'אן אולי כבר שמעתם בעבר, כך למשל הוא מציע לשפשף את קליפת הבננה על עור הפנים, ולהשאיר את זה על הפנים ל-15 דקות לפני שתשטפו אותם. לדבריו הפעולה הזו מסייעת להפחתת קמטים ומונעת עיגולים שחורים תחת העיניים.
טיפים מוכרים נוספים המופיעים בסרטון נוגעים לטיפול בעציצים, אדמג'אן מציע להשרות את הבננות במים ולהשקות בהם צמחים מה שיגרום להם לגדול מהר יותר, וכן לשפשף את הקליפות על עלי הצמחים כדי להבריק אותם. באופן דומה, הוא מציע להשתמש בקליפות גם כדי להבריק נעלי עור, אם יש כאלו ברשותכם.
ויש גם טיפ אחד שדווקא הצליח לחדש לנו – אדמג'אן מציע להרתיח את קליפות הבננה במים כ-10 דקות ואז לסנן את המים, כדי לקבל מה שהוא מכנה 'תה בננה'. לדבריו שתיית התה כשעה לפני השינה תתרום לשינה עמוקה יותר ותסייע גם לבטן נפוחה.
אם אתם חושבים לעצמכם עכשיו שכל הטיפים האלה טובים ויפים, אבל בכל זאת משאירים אתכם בסוף עם קליפת בננה ביד שתלך לפח – נגיד לכם שאתם צודקים, אבל גם כאן אדמג'אן מצליח להפתיע. בטיפ האחרון בסרטון הוא ממליץ לטחון את הקליפות יחד עם ביצה ולהשתמש במה שיוצא כמסיכה לשיער, שלדבריו מונעת מהשיער להאפיר.
אמיצים מספיק לנסות את כל ההמלצות האלה? אולי תהיו אמיצים מספיק גם כדי לנסות לאכול את קליפות הבננה – וכן, יש כמה דרכים לעשות זאת. אנחנו רק נזכיר שגם אם בכל זאת זורקים את הקליפות בסוף השימוש, כדאי להשליך אותן לקומפוסט, ובכך למנוע מהן להגיע להטמנה ולגרום לפליטות מזהמות.