משבר האאקלים וההתחממות הגלובלית נותנים אותותיהם בכל רחבי העולם, ואם חם לכם כאן בישראל – קחו בחשבו שבדובאי חם הרבה יותר, והם החליטו להיעזר בטכנולוגיה בנסיון להתגבר על הבעיה. בימים האחרונים פרסם המרכז הלאומי למטאורולוגיה בדובאי, כי הוא עורך ניסויים בשימוש בטכנולוגיית מזל"ט לירי קרני לייזר לעבר עננים במטרה לעודד הורדת גשמים.
הטמפרטורות הממוצעות בדובאי נעות בימים אלו סביב ה-43 מעלות צלזיוס, ובחודש יוני, הגיעו שם לטמפרטורות קיצוניות אף יותר עם ימים רצופים של מעל 50 מעלות. דובאי היא מדינה מדברית, ומעבר לקושי שבהתמודדות עם עומסי חום, היא גם סובלת ממחסור חמור בגשמים כאשר וכמות הגשם שיורדת בה היא נמוכה במיוחד – בממוצע רק 4 סנטימטרים בשנה, מה שמקשה על המדינה גם לטפח חקלאות ומאלץ אותה לייבא 80 אחוז מהמזון שלה.
כבר במרץ דווח כי דובאי בודקת אפשרויות לטכנולוגיה שתגביר את ירידת הגשמים, ובימים האחרונים פורסמו בעמוד האינסטגרם של שירות מזג האוויר במדינה שורה של סרטונים המציעים הוכחה לגשמים הכבדים שהטכנולוגיה החדשה מצליחה לייצר.
איך זה עובד? המל"טים יורים אלומות לייזר בעננים, ומטעינים אותם בחשמל. חשמול העננים גורם להיווצרות של טיפות גשם גדולות ובעצם מאלץ הורדת גשמים. על פי אתר פורבס, איחוד האמירויות השקיע בשנים האחרונות בתשעה פרויקטים שונים להגברת הגשמים, סכום של כ -15 מיליון דולר.
הטכנולוגיה החדשה לייצור הגשם בדובאי אמנם דומה לטכנולוגיות זריעת עננים, בהן נעשה שימוש בארצות הברית בתקופות בצורת ממושכות, אך נחשבת לבטוחה יותר כי בניגוד לזריעת עננים אינה מערבת ריסוס של חומרים שונים. עם זאת המבקרים של טכנולוגיית המזל"טים מביעים חשש כי היא עלולה לצאת משליטה ולגרום לשיטפונות עצומים ולא מכוונים.