זיהום הפלסטיק שנוצר משימוש רב במוצרי פלסטיק חד פעמיים הוא אחת הבעיות הכי גדולות בתחום השמירה על הסביבה, בעיקר בשל עמידותו. לפי ההערכות למוצרי פלסטיק לוקחות 500 עד אלף שנים להתכלות, ועל כן כל חתיכת פלסטיק שיוצרה עד היום עדיין קיימת. רוב הפלסטיק אינו ממוחזר ולכן מגיע להטמנה באדמה או במקרה הגרוע יותר לאוקיינוסים שם הוא מתפרק לחלקיקי מיקרו-פלסטיק, פוגע בבעלי החיים ובסופו של דבר גם בנו.
בנסיון למצוא פתרון חלופי לשימוש חד פעמי בפלסטיק ולפתור את בעיית הזיהום, חוקרים מאוניברסיטת קיימברידג' פיתחו לאחרונה חומר חדש שההשראה אליו היא קורי עכביש.
הפתרון שהם מציעים הוא חומר צמחי טבעוני המיוצר ללא אכזריות, שמכונה 'משי עכביש' בשל הדמיון שלו לקורי המשי שעכבישים מייצרים לבניית רשתות.
קורי עכביש ידועים ביכולתם לעמוד במשקל רב והם חזקים ועמידים מאוד. החוקרים השתמשו בחלבוני סויה כדי לחקות תכונות אלו וליצור חומר חזק אך גם גמיש ועם יכולת הימתחות. "משי העכביש הטבעוני", גם נראה דומה לפלסטיק, אך בשונה ממנו הוא ניתן לקימפוסט בזכות הקשרים המולקולריים החלשים שלו שמבטיחים שהוא יוכל להתפרק ולהתכלות בקלות.
לחומר החדש יש פוטנציאל לשימוש בדרכים שונות, כולל כציפוי עמיד במים והתקווה היא שהוא יהווה אלטרנטיבה יעילה וידידותית לסביבה למיקרו-פלסטיק המזיק ולפלסטיק חד-פעמי הנמצא בשימוש במוצרים יומיומיים רבים. החומר ישווק כבר בהמשך השנה הזו על ידי חברה Xampla שתשתמש בו כתחליף לפלסטיק במוצרים כמו שקיות, חומרי אריזה ואפילו קפסולות לכביסה.