"אנו מבקשים מבית המשפט להכיר בכך שממשלת איטליה אינה מקיימת את חובתה להגן על האוכלוסייה מפני שינויים אקלימיים", אמרה מריקה די פיירי, דוברת ארגון הסביבה א-סוד, שהוא התובע הראשי בתביעה שהוגשה, "אנו רוצים גם שבית המשפט יורה על הממשלה לקבוע יעד גבוה פי שלושה מזה של היום להפחתת פליטות עד לשנת 2030". דרישה זו מתייחסת ליעד שהוגדר בשנת 2019, אז איטליה הציבה לעצמה יעד של הפחתת פליטות הפחמן ב-33 אחוזים עד 2030.
על פי הדיווחים, התובעים, ביניהם עמותות סביבתיות, אזרחים איטלקים, תושבים זרים ופעילים צעירים של תנועת שישי למען העתיד, טוענים כי ממשלת איטליה לא הצליחה לטפל ברצינות במשבר האקלים למרות שהמדינה הייתה חשופה לאירועי מזג אוויר קיצוניים.
Today, A Sud and the #GiudizioUniversale campaign promoters have launched the first #climatelitigation against the Italian state. Over 200 plaintiffs are asking the court to order the State to increase its emissions' reduction ambition to protect the rights of its inhabitants. pic.twitter.com/nSMHsh9bNu
עוד אמרה די פיירי כי "איטליה איננה דוגמה ערכית בכל הנוגע למדיניות סביבתית ... אנו עדיין ממוקדים מאוד בניצול מקורות דלק מאובנים ושורפים הרבה זבל במקום לפתח מערכות מיחזור. התחבורה הציבורית אינה מספקת - למשל, בערים כמו רומא, מכוניות הן עדיין הדרך העיקרית להגיע לעבודה מכיוון שאין הרבה ברירה."
עם בחירתו מוקדם יותר השנה, ראש הממשלה מריו דראגי התחייב להעמיד את הסביבה בראש סדר היום של ממשלתו, ואף הקים משרד ייעודי בנושא האקולוגי. אך למרות הצעדים שנקטה הממשלה בנושא עד כה טוענים הפעילים התובעים כי התכנית של הממשלה והיעדים שהציבה לעצמה אינפ שאפתניים מספיק. "התאכזבנו מהתוכנית מכיוון שלא ממש ראינו שינוי אמיתי," אמרה די פיירי.