הבצורת באפריקה הפכה לאיום ממשי יותר על חייהם של בעלי החיים מאשר צייד, כאשר על פי משרד חיות הבר והתיירות של קניה שינויי האקלים אחראים לפי 20 יותר מקרי מוות של פילים. על פי הדיווחים, במחצית הראשונה של שנת 2022 מתו בקניה 179 פילים כתוצאה ממחסור במים ומזון, בעוד 10 בלבד ניצודו.
אזור 'קרן אפריקה' הכולל את קניה, סומליה ואתיופיה חווה 4 עונות רצופות של גשמים מועטים, וסובל כעת, על פי האו"ם, מהבצורת הקשה ביותר שידעה אפריקה מזה 40 שנה. על פי ההערכות, המצב מעמיד בסכנה יותר מ-15 מיליון בני אדם בשל חוסר ביטחון תזונתי וכן פוגע באופן קשה במגוון הביולוגי באזורים אלו, כאשר 3 מיליון בעלי חיים מתו בשנים האחרונות בשל מחסור במים ומזון.
פילי הסוואנה האפריקאים נמצאים ברשימת בעלי החיים שנמצאים בסכנה ההכחדה של האיגוד הבינלאומי לשימור הטבע ומשאבי הטבע (IUCN). אך בעוד בעבר הוגדר צייד בלתי חוקי עבור שנהב כאיום העיקר עליהם, כעת טוענים בקניה כי האיום האמיתי הוא משבר האקלים. הפילים צורכים כ-240 ליטרים ליום, ולא יכולים לשרוד יותר ממספר ימים ללא מים, במיוחד בתקופות חמות, מה שמעמיד אותם בסכנה חמורה.
בראיון ל-BBC אמר שר התיירות והטבע של קניה, נג׳יב באלאלה כי מותם של 179 פילים השנה הוא נורת אזהרה, וכי יש לקחת ברצינות את שינויי האקלים. לדבריו, כל כך הרבה זמן ומאמץ הושקעו בהתמודדות עם נושא הצייד עד שנושאים סביבתיים הוזנחו, "שכחנו להשקיע בניהול המגוון הביולוגי ובמערכות אקולוגיות", אמר. "השקענו רק בסחר בלתי חוקי בחיות בר ובציד."
על מנת להתמודד עם איומי שינויי האקלים על חיות הבר, ממשלת קניה פיתחה אסטרטגיית הסתגלות לאומית לשינויי אקלים, המבוססת על בניית מערכות אקולוגיות עמידות והקמת מסגרת המתווה פעולות להבטחת תיאום, יישום יעיל וקיימות של חיות בר.
לא רק אפריקה סובלת מבצורת, אחרי גל החום הקיצוני בבריטניה גם אזורים בממלכה התמודדו עם החודש היבש ביותר בעשורים האחרונים ועומדים בפני מחסור במים. מדעני אקלים צופים כי בשנים הקרובות, אם לא יבלמו שינויי האקלים צפויים גלי החום והבצורות להפוך לנפוצים יותר ויותר באזורים רבים בעולם.