בסוף אוגוסט נפתח בלונדון גל מחאות שנמשך כשבועיים, ובמסגרתו הפגינו פעילי תנועת המרד בהכחדה וארגוני אקלים נוספים ברחובות העיר. דרישתם של המפגינים היתה להפסיק באופן מיידי את כל ההשקעות בדלקים מאובנים, ולנקוט פעולות דחופות להתמודדות עם משבר האקלים. בנוסף לפנייה לממשלה, הפנו המפגינים אצבע מאשימה גם כלפי בית המלוכה הבריטי, כאשר אחד משיאי המחאה התרחש מחוץ לארמון בקינגהאם. המפגינים צבעו את מי המזרקה שבאנדרטת ויקטוריה באדום במחאה נגד השימוש באדמות הממלכה לציד ולחקלאות בעלי חיים, וטענו כי למלכה יש דם על הידיים.
בראיון ל-BBC, שפורסם אתמול (שלישי), שיתף הנסיך צ'ארלס במחשבותיו לגבי ההפגנות וההתמודדות העולמית עם משבר האקלים, "אני לגמרי מבין אותם, כל הצעירים האלה מרגישים כאילו כלום לא קורה. אז ברור השם יהיו מתוסכלים", אמר. עם זאת, הוסיף יורש העצר כי הקושי הוא להבין לאן לתעל את התסכול הזה, וציין כי חלק מהפעולות של המפגינים, כמו למשל חסימת כבישים אינן מועילות וכי 'אקטיביזם אינו יעיל כשהוא מרחיק אנשים'.
בהתייחסו למשבר האקלים, אמר הנסיך כי "לעולם לקח זמן רב מידי להתעורר ולהבין את הסכנות של שינויי האקלים". בסוף החודש תערך בגלאזגו וועידת האקלים של האו"ם, ה-COP26, לדבריו זו היא ההזדמנות האחרונה של העולם להתאחד ולהתמודד עם שינויי האקלים, ואם זה לא יקרה מדובר באסון. "זה כבר מתחיל להיות קטסטרופלי כי שום דבר בטבע לא יכול לשרוד את שינויי מזג האוויר הקיצוניים האלה, אמר וציין כי הוא חושש שהמנהיגים שיישתתפו בוועידה רק ידברו במקום לנקוט פעולות בשטח.
מי שהשמיעה ביקורת דומה כלפי מנהיגי העולם לאחרונה היא פעילת האקלים הצעירה גרטה טונברי, וכשנשאל האם הוא מזדהה איתה השיב הנסיך בחיוב והוסיף כי הוא מרבה לחשוב על הדור הצעיר ועל עתידם, "הם רואים את עתידם נהרס לגמרי... אנשים צריכים לשים לב עד כמה הצעירים מיואשים." עם זאת, כשנשאל אם ממשלת בריטניה עושה מספיק כדי להילחם בשינויי האקלים, השיב הנסיך כי הוא לא יכול להגיב על כך.
בהמשך הראיון התייחס הנסיך צ'ארלס גם למגזר העסקי ולהשפעתו הנרחבת על המצב האקלימי, וכן לקושי של אנשים להפחית את טביעת הרגל האקולוגית שלהם. "תמיד הרגשתי שאנחנו מנצלים יותר מדי את הטבע ופוגעים בו בכך שאנחנו לא מבינים עד כמה אנו תלויים בכל מה שהטבע מספק. אנחנו מורגלים להאמין שהטבע הוא דבר נפרד מאיתנו ושאנחנו יכולים לנצל אותו ולשלוט בו בלי לסבול מההשלכות." מהסיבה הזו, שיתף הנסיך, כבר שנים שהוא מקפיד לא לאכול בשר ודגים במשך יומיים ולהימנע ממוצרי חלב ליום אחד בשבוע.
התזונה היא לא הדבר היחיד ששינה יורש העצר במטרה לצמצם את הנזק, כך למשל הוא משתף כי התקין בבתיו פאנלים סולארים, ואפילו המיר את הדלק במכונית האסטון מרטין האהובה שלו למה שהוא מכנה דלק 'יין וגבינה'. האסטון מרטין שלו הוסבה להפעלה על דלק בשם E85 - המורכב מ -85% ביו-אתנול ו -15% בנזין נטול עופרת. את הביו-אתנול ניתן להפיק ממקורות שונים, ובמקרה של מכוניתו של הנסיך, הוא מופק מעודפי יין ואלכוהול ומי גבינה מותססת. כמו כן, הוא מציין כי מכוניות נוספות הנמצאות בשימוש באחוזותיו פועלות באמצעות חשמל. למרות הצעד יוצא הדופן, הנסיך מאמין כי השינוי לא יכול לבוא מאדם אחד, ונדרשים שינויים מערכתיים כדי להביא לשינוי בתחום התחבורה, כמו גם בתעשיות אחרות.