ביום חמישי האחרון בלילה יצאה שרי ברק לטייל כרגיל עם הכלבה שלה – אבל שום דבר לא עמד להיות רגיל בלילה הזה. זמן לא ארוך לאחר שהן יצאו מהבית, הבחינה פתאום ברק למרבה החרדה באדם מוטל על הכביש.
"הייתי המומה שאנשים עברו לידו ולא עשו שום דבר כדי לסייע לו. הבנתי מיד שהמצב הבריאותי שלו לא תקין ושאני חייבת להזעיק עזרה בדחיפות", היא משחזרת בשיחה עם mako.
אלא שכאן הסיפור הסתבך. מכיוון שברק חירשת שמדברת רק בשפת הסימנים, לא הייתה לה אפשרות להתקשר לבקש סיוע, והיא ניסתה למצוא מישהו שיוכל לעזור לה.
"רציתי לבקש ממישהו שיתקשר למשטרה או למד"א, אבל אז פתאום נזכרתי שיש לי בטלפון מוקד הודעות שנגיש למוקדי חירום. אף אפעם לא השתמשתי בו, אבל אמרתי לעצמי שאין מה להפסיד, מקסימום אם זה לא יעבוד, אבקש מעובר אורח להתקשר".
בלי לחשוב פעמיים ברק שיגרה הודעה שבה תיארה את המצב למוקד החירום, שמשמש את המשטרה, מד"א ומכבי האש. "זו הייתה פעם ראשונה שתקשרתי עם המשטרה בהודעות, והמענה היה מהיר. זה נתן לי תחושה שאני לא תלויה באף אחד", היא אומרת, "תוך זמן קצר הגיעה לשם ניידת משטרה, וזה הרגיע אותי לדעת שהאיש הזה ששכב על הכביש נמצא עכשיו בידיים טובות ויקבל את העזרה שהוא צריך".
לדברי ברק, היא תמיד משתדלת לסייע לאנשים במצוקה ככול יכולתה ורואה בזה זכות גדולה, אבל הפעם, היא הרגישה שדווקא היא זאת שהרוויחה משהו חשוב ומשמעותי במיוחד, וגם די נדיר עבורה – תחושה שוויון אמיתית.
"אתמול הרגשתי אזרחית שווה סוף סוף", כתבה ברק בפתיחת הפוסט שבו גוללה את הסיפור שלה בפייסבוק, "יותר מזה שלא הייתה כאן תחושת תלות, הייתה כאן תחושת שוויון אמיתית. החלטתי שאני חייבת לשתף אתכם כי חשוב לי שתדעו שהמספר הזה עובד, וכאן אני רוצה לומר מילה טובה למשטרת ישראל ולמגן דוד אדום על הזמינות ועל השירות הנגיש שבזכותו אני אזרחית שווה".
הפוסט המרגש של ברק זכה מאז לאלפים רבים של לייקים, שיתופים ותגובות. "זו תחושה טובה לעזור לאנשים, זה עושה לי טוב בלב, ועם הנגישות שיש לי למוקדי החירום זה עוד יותר משמח אותי, עם הידיעה הזאת שזה בא ממני", היא אומרת, "קצת עצוב לי להגיד את זה, כי העצמאות הזאת אמורה להיות זכות בסיסית שלא קיימת בהרבה תחומים בגלל היעדר נגישות. מטרת הפוסט הייתה בסופו של דבר להודות למשטרת ישראל ולמד"א על ההנגשה הנפלאה. אנחנו נמצאים בימים טרופים, שיש בהם המון ביקורת, אבל לפעמים יש נקודות אור, ואסור לנו להקטין ולהתעלם מהן, כי אלו הדברים שבאמת הופכים אותנו לחברה טובה יותר".