מאז 7 באוקטובר, יש מראות שנראים אחרת כשאתה ישראלי. יש תמונות שקשה לראות מבלי שהמוח ירוץ מיד לזיכרון הכואב והטרי ששייך לכולם. ועדיין, על הקירות של מוזיאיון תל אביב נתלו בימים האחרונים 30 יצירות שמאחורי כל אחת מהן סיפור קטן, שהוא בעצם הסיפור של כולנו. יצירות שהופכות את הבטן וממחישות את הכאב של אמנים ישראלים בין-לאומיים מובילים. אספן התערוכה, שנקראת "אני לא רוצה לשכוח", הוא ארתור ז'ק אסבג.
אסבג כוכב טלוויזיה צרפתי, מגיש תוכניות בפריים טובים, מוביל חברת הפקה גדולה - ויש לו יותר משלושה מיליון עוקבים באינסטגרם. לצד זאת, אסבג הוא יהודי עם לב חם, ולא פחות חשוב כיסים עמוקים, שחשוב לו שהעולם יכיר במה שקורה פה. כתב מערכת "לילה טוב עם גיא פינס", אסף גולן, פגש את האיש שהחליט להילחם למען ישראל בדרך לא שגרתית. "בצרפת אחרי 7 באוקטובר הייתה הכחשה גדולה של מה שקרה. נאלצנו להוכיח שנשים נאנסו או ששרפו ילדים. נאלצנו להוכיח שהתעללו במשפחות שלנו. המשפט הקבוע שלי הוא שאם לא אמרת כלום אחרי 7 באוקטובר, בבקשה תסתום את הפה כשישראל מגנה על עצמה", אמר אסבג. "אחרי שאמרתי את זה, הצרות התחילו. אני אמור להיות מאוד מפורסם בצרפת, חודש אחרי האירועים הטלפון שלי הפסיק לצלצל".
את האנטישמיים החדשים, כפי שקורא למכחישי 7 באוקטובר, הוא רוצה לנצח גם בעזרת האומנות. התערוכה מציגה את היצירות האחרונות שנוצרו ונרכשו לאוסף במיוחד בגלל המציאות המדממת שאחרי השבת השחורה. "היום שבו החלטתי לאצור היה ב-19 באוקטובר אחרי שהמגזין המרכזי בעולם האומנות הוציא מכתב נגד ישראל ושעליו חתמו 8,000 אמנים. מאותו יום העולם החליט להחרים אמנים ישראלים", סיפר הכוכב הצרפתי. "הרבה גלריות לא רצו להציג אמנים ישראלים כי פחדו ממחאות ושישברו להם את החלונות, אז הם סגרו את הדלתות בפני האמנים הישראלים".
לצד הכאב שמשתקף מן הקירות, אסבג מתעקש על מסר אופטימי. "שרדנו את פרעה, את הרומאים, את הנאצים - נשרוד גם את חמאס. הישרדות היא חלק מההיסטוריה שלנו. אומנות חשובה ביותר כי אני מאמין לחלוטין שהדור שלנו יתאושש מ-7 באוקטובר", התעקש.
לתערוכה הגיעו אנשי אומנות ותרבות ממגוון תחומים ושיתפו בתחושות. "יש אנשים בעולם שאוהבים אותנו, ויש על מה. כמה שיותר כאלו אנחנו צריכים להעריך ולהודות ולחבק. במה שהוא עושה, הוא נותן פרנסה לאומנים שזה דבר כל כך חשוב. בטח בתקופה המטורפת הזו", אמרה הזמרת ריטה. "אנחנו חייבים לקום בכל בוקר ולהגיד שבכל מקום חשוך יש אחר כך את הזריחה".
גלית גוטמן הגיעה אף היא והביעה ביקורת ישירה על מקבלי ההחלטות. "מיליוני אנשים הפכו להיות 'אנרכיסטים' כי אנחנו רוצים את החטופים בבית, אנשים שהופקרו. אמרו שהגרי מוטה לאחר הסרטון במנהרה. במה הוא מוטה? במה אנחנו מוטים? בזה שאנחנו מרגישים? תגידו, אתם נורמליים? על מה אנחנו פה? אנחנו במדינת היהודים, יהודים שמקדשים חיים", אמרה בחריפות.
"ההיפך מהשונאים והצוררים שסביבנו. שם אמרו שמקדשים מוות, אז אם באתם ושיניתם את כללי המשחק, אז לפחות שתפו אותנו. אני חושבת שבשבועות האחרונים אנחנו רואים את זה, שרים שמתראיינים ואומרים שזה חטופים או ביטחון", המשיכה. "אתם עדיין מחזיקים טיקט של ביטחון? ביבי נתניהו, מר ביטחון, ראינו מה הוא עשה ב-20 שנה האחרונות. אתה כבר לא מר ביטחון, תוריד את הסרט הזה מעליך. אתה אחראי לאסון הכי גדול שקרה במדינה הזו".
ליאור אשכנזי, שמנחה בכל שבת את העצרת בכיכר החטופים, נכח והיה לו חשוב לענות לכל מי שטוען שהוא אמיץ. "אני מקווה שמה שאני עושה טיפה עוזר. זה ברור מאליו מה שאני עושה, זה לא אמיץ, כל הקשקושים האלה שזה אמיץ זה בולשיט. אני לא עושה משהו פוליטי, אני בעד משפחות החטופים ורוצה שהחטופים יחזרו. מישהו עשה ספין והפך אותנו לפוליטיים, לא יודע למה. הקשקוש על אומץ, אני לא סובל שאומרים לי את זה", חתם.