הדרך אל ביתו של השף ארז קומרובסקי עוברת בגינת התבלינים בבוסתן האורגני וכבר בשביל הגישה אפשר להתחיל ולהריח מה מצפה בהמשך היום. מהטאבון הגדול יוצאים מאפים ריחניים וירקות העונה, צרורות של עשבי תבלין מגיעים הישר מהגינה האורגנית, ועל המרפסת כבר מחכה ארוחת בוקר קלה: לחם כפרי עשיר (אי אפשר בלי לחם אצל ארז), סלטים מירקות העונה, מסבחה משעועית או עדשים ועוד מטעמים שרק לפני שעה קלה היו על העץ או על השיח. ארז מוזג יין, וכבר מתחילים להרגיש בבית. לא משנה אם מגיעים כקבוצה לחגוג אירוע משפחתי או יום גיבוש מהעבודה או אם מצטרפים לאחת הסדנאות הפתוחות - כבר בהתחלה מבינים שזה הולך להיות יום מיוחד.
אחרי הארוחה יוצאים כולם לסיור מודרך קצר בבוסתן. ארז קוטף, מסביר ומעביר את העלים הארומטיים, הפירות והירקות בין כל המשתתפים. בסיום הסיור נכנסים כולם לחדר הסדנאות, הפתוח לנוף הגלילי המרהיב ואז מתחילה הסדנה הפרונטלית.
קומרובסקי מדגים, מסביר, חולק מהידע העצום שצבר במשך השנים וגם מוזג את היין ומאכיל את המשתתפים בחומרי גלם עונתיים, טריים ומשובחים. בכל סדנה מוזמנים המשתתפים להפשיל שרוולים, ללוש, לבחוש ולטעום ישר מהסירים או להישען אחורה וליהנות מהמטעמים הזורמים לשולחן על צלחות גדולות ובשפע. בסיום הסדנה, כשכל המשתתפים שבעים ומבושמים, מוגש קינוח, קפה ותה צמחים בטראסה הפתוחה.
בית הספר לבישול גלילי מציע מבחר סדנאות בישול קבועות ועונתיות:
סדנת בשרים: סדנא לאוהבי הבשר הרציניים. מתי משתמשים בבשר טרי ומתי בבשר מיושן, איזו טכניקת בישול מומלצת לאיזה נתח? ארז מדגים ומלמד על נתחי בשר מוכרים יותר ומוכרים פחות ומכין מטעמים מבשר בקר, טלה, וגם עוף.
סדנת השף לפודיז: סדנת בישול יצירתית המציעה את המיטב ממטבחו של ארז: בשר מסוגים שונים, ירקות ופירות עונתיים, דגים ופירות ים, הפתעות ושילובים מיוחדים. ארז מדגים ומכין מטעמים מקוריים מתנובת הבוסתן שבביתו ומחומרי גלם טריים משווקי הגליל (בהתאם לעונה).
סיור בשוק עכו וסדנת דגים: סדנה המתחילה בסיור של בוקר בשוק עכו הצבעוני, ארז מוביל את הסיור בין דוכני השוק, מסביר ואוסף חומרי גלם לסדנת הבישול. לאחר הסיור נוסעים כל המשתתפים למתת – ושם, בביתו של ארז מתחילה סדנת הבישול. ארז מבשל, מדגים ומלמד להכין סוגים שונים של דגים ופירות ים – מהחומרים שנרכשו בשוק: דגים נאים ומבושלים עם ירקות העונה, צלויים על הגריל ומעושנים. הכל בהתאם לעונה ולמצב הרוח.
סדנת שף וירטואוזית עם סיור בשוק עכו: סדנת בישול לאנשים שאוהבים אוכל ושמחים לגלות את הסודות הקטנים של השפים. תחילה נפגשים בשוק העתיק של עכו. ארז מוביל את המשתתפים לסיור אינטימי בשוק, דרך דוכני הדגים, הבסטות של הירקות ועשבי הבר והקצביות. במהלך הסיור רוכשים ממיטב התוצרת המוצעת בשוק הירקות הכי טובים, תבלינים מעניינים וגם בשר, דגים או פירות ים אם יתמזל המזל והם יעלו בחכה. רק במהלך הסיור מתחיל תפריט הסדנה להתגבש בעצם, על פי הקניות. לאחר הסיור נוסעים כל המשתתפים למתת – ושם, בביתו של ארז מתחילה סדנת הבישול. במהלך הסדנה לומדים המשתתפים להכין מנות על פי הקניות שנעשו בשוק העתיק ועל פי ירקות מהבוסתן האורגני המקיף את הבית של ארז.
סדנת אפייה – לחמים שמכינים בבית: אי אפשר לדבר על ארז מבלי להזכיר את הלחם. בסדנה זאת מלמד ארז את רזי האפייה הביתית ומסביר איך להכין לחמים שונים מקמחים שונים: חלות מתוקות, לחמים מקמח מלא ושיפון, אך מכינים בבית מחמצת שאור עם שמרים טבעיים וכיצד יוצרים לחם אוורירי וריחני עם קרום שמתפצח בין השיניים…
סדנת אפייה – מאפים וירקות: סדנה צמחונית, על טהרת ירקות העונה. ארז ילמד איך להכין בצק משמרים ומקמחים שונים ואיך להכין לחמים ממולאים מבצק עם ירקות ועשבי תבלין עונתיים. ארז ידגים ויבשל תבשילים וסלטים מירקות ועשבי תבלין שונים ומיוחדים וילמד על זנים שונים של שמני זית והתאמתם לירקות ולמנות שונות.
ארוחות שף לקבוצות מאורגנות: חוויה קולינרית נפלאה שמתאימה לקבוצות של חברים ומשפחות המחפשים מקום מיוחד ואיכותי לאכול בו. ארז בוחר בבוקר את הסחורה הטרייה ביותר בשווקי הגליל, קוטף מהבוסתן שבחצרו את ירקות העונה ומרכיב כמו שרק הוא יודע, אל מול עיניכם, ארוחת טעימות מדהימה. ניתן ליהנות מהארוחה עם או בלי הסברים, לבחירתכם.
לפרטים נוספים ארז קומרובסקי בית ספר לבישול גלילי או בטלפון 03-9772929