נתחיל בבסיס

איך מכינים את הבצק, איך לשים, והכי חשוב - איך קולעים את החלה? חן שוקרון דאגה לתשובות ולעוד שלל טיפים שחשוב להכיר לפני שיוצאים לדרך. 

>> לטיפים לחלה מושלמת שכל אופה חלות צריך להכיר

חלה עגולה קלועה (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
זה לא גדול עליכם! חלה מושלמת שגם אתם יכולים להכין | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

וגם לאורי שפט ממאפיית לחמים יש מה להגיד בנושא. השתתפנו בסדנת אפיית חלות שהוא מעביר וחזרנו עם טיפים שיכולים רק לעזור וגם עם מתכון אחד מושלם.

>> לטיפים ולמתכון של אורי שפט מלחמים  

סדנת חלות - מריחת הבצק (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
גם ללוש צריך לדעת. טיפים מסדנת החלות של אורי שפט | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

מדריך קליעה 

אז אחרי שהשתלטנו על הבסיס, בואו נעבור למה שחשוב באמת: המראה החיצוני, הרושם, המעטפת. במקרה של חלה הקליעה היא באמת קריטית, וגם אתם יכולים לעלות לכיתה של הגדולים ולקלוע צמה משש רצועות, כתר, טורבן וחלה עגולה.

>> הנה המדריך השלם של חן שוקרון לקליעת חלות

חלות עגולות (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
הכי יפה על השולחן. חלת טורבן | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

חלת חסידים

החלה הזו היא הכי בסיסית ופשוטה שיש, עם מינימום מרכיבים ובלי מוצרי חלב, למקרה שאתם מתכננים ארוחה בשרית. איך מכינים אותה? וואללה, בקלות. אין לכם את הקמח הספציפי שבמתכון? שום בעיה - השתמשו בקמח רגיל בתוספת של 2 כפות שמרים יבשים. 

>> למתכון: חלת חסידים

חלות קלאסיות של שישי

מתקתקות, אווריריות ושמנמנות, קרן אגם במתכון ל-3 חלות בטעם של חלות פשוטות מהילדות. למה 3 אתם תוהים? כי אחת מחסלים כבר בצהריים המוקדמים עם שניצלים ומטבוחה, ואת השתיים (או האחת וחצי) האחרות שומרים לערב שישי לארוחה המשפחתית. 

>>למתכון: חלות ענן קלאסיות של שישי

חלות של שישי. רכות כמו ענן (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
חלות של שישי. רכות כמו ענן | צילום: קרן אגם, mako אוכל

חלה לעצלנים 

טוב, נו, אז היא לא באמת חלה לעצלנים, אבל היא כן חלה ללא לישה. לפני שאתם מתלהבים, במקום הלישה צריך לקפל את הבצק מספר פעמים בכל חצי שעה, כך שלא מדובר בישיבה רגל על רגל. אז למה אנחנו כאן? כי מסתבר שהשינוי הזה גורם לחלה לשמור על טריות כמה ימים טובים. או, הנה סיבה טובה לעבוד קשה. 

>> מתכון לחלה שומרת טריות (ללא לישה)

חלה משש רצועות (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
כי טריות היא הרי המפתח לכל הסיפור הזה של חלות. האם נמצא פטנט? | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

ועוד כמה חלות מיוחדות לאמץ אל הלב

 

חלת פרמזן ובזיליקום של ארז קומרובסקי. האמת היא שאין צורך להוסיף, אבל אם אתם מתעקשים - מדובר בחלה עשירה עם שמן זית ושילוב טעמים מופלא של פרמזן ובזיליקום, שבאמת לא תצליחו להפסיק לאכול. מניסיון. 

>> לחלת פרמזן ובזיליקום של ארז קומורובסקי

חלת פרמזן ובזיליקום  (צילום: ארז בן שחר, ספר האפייה של ארז קומרובסקי, הוצאת כתר)
קצת מאוהבים בה. חלת פרמזן של ארז קומורובסקי | צילום: ארז בן שחר, ספר האפייה של ארז קומרובסקי, הוצאת כתר

אם אתם בעניין של גיוונים, חידושים ושילובים מעניינים יש לנו מדריך שלם של נעמה גאון, שמפגיזה עם חלות פפריקה, ריבה ואפילו סחוג. ארבעה מתכונים מפתיעים ומצוינים. 

>> למתכוני חלות מיוחדות של נעמה גאון

חלה עם קונפיטורת תפוז (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
עם קונפיטורת תפוז ורוזמרין. חלה של נעמה גאון | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

עוד חלה עם תוספות בילט אין, אבל עם הפתעה נוספת: זאת בעצם חלת בייגלה. 

>> למתכון: חלת שומבייגל

חלת שומבייגל (צילום: שרית גופן, בייגלה, הוצאה עצמית)
חלת שומבייגל | צילום: שרית גופן, בייגלה, הוצאה עצמית

אנחנו יודעים שזה עוד ממש  רחוק ועוד יש חופש גדול באמצע אבל אם בכל זאת איכשהו התחלתם כבר לחשוב על מתכונים לראש השנה וגם אם לא - המתכונים האלה, של מאפיית אלחנן המעולה, יסדרו לכם את הראש (ויגעישו לכם את מיצי הקיבה). יש לנו כאן חלת בריוש, חלה עגולה עם צימוקים וחלה אחת מקמח כוסמין, לאלה שלא מצליחים להשתיק את רגשות האשמה.

>> מתכונים לחלות של אלחנן

בוצעים את חלת הבריוש (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
אלוהים, הרכות. חלת בריוש | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
חלת צימוקים, אלחנן (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
חלת צימוקים. ראש השנה עוד רגע פה! | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
חלת כוסמין, אלחנן (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
קלאסיקה, אבל קצת יותר בריאה. חלת כוסמין | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

ולסיום מתוק: במקום לחכות לחלה שתצא ותתקרר, ורק אז למרוח עליה שוקולד, עדיקוש מכינה אותה עם השוקולד מראש. אפשר כמובן להשתמש באיזה ממרח שאוהבים, ורצוי לא לוותר גם על שוקולד צ'יפס.

>> למתכון: חלת שוקולד של עדיקוש

2 חלות שוקולד ענקיות (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
2 חלות שוקולד ענקיות | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

שבת שלום!