אם מחפשים איזושהי זווית חיובית בכל העניין הזה של הקורונה, אז יש לפחות אחת שאני יכול לחשוב עליה כרגע: בית תאילנדי התחילו לעשות משלוחים. הללויה, ישתבח שמו, חלום שהתגשם. זו הרי פנטזיה של רבים וטובים (כל אחד והפנטזיות שלו) ונדמה לי שמדובר באירוע מאז׳ורי במונחים של ענף המסעדנות המקומי. הגזמתי? יכול להיות שהגזמתי, אבל בזמנים כאלה – מותר להגזים. זה לא שיש לנו משהו יותר טוב לעשות.

בית תאילנדי היא אחת מסרבניות המשלוחים הגדולות ביותר וגם אחת מהמסעדות המוכרות והפופולריות ביותר בתל אביב ובישראל. היא פועלת כבר מאמצע שנות התשעים ועשתה לעצמה שם בתור חלוצת המסעדות התאילנדיות בציון. קודם הייתה בית תאילנדי ואחר כך הגיעו כולן אחריה. בדבר אחד היא פיגרה הרחק מאחור: בעוד מסעדות תאילנדיות כמו נאם, תאילנדית בהר סיני וטייגר ליל בתל אביב, וצ׳אנג בה (סניפים בחיפה ויוקנעם), מציעות כבר שנים שירותי משלוחים, בית תאילנדי מעולם לא הצטרפה לעדר. האם הסירוב נבע מכך שפרנסי המסעדה ידעו שהאוכל שלהם לא מגיע טוב כשהוא רכוב על גבי טוסטוס? יכול להיות. האם זו החלטה עקרונית שאף אחד כבר לא זוכר מה הסיבה שלה? אולי. ואם בית תאילנדי עושה משלוחים, האם זה מעיד על כך שסוף העולם הגיע? זה בטוח!

התקשרנו לבית תאילנדי. בתור מסעדה מרדנית ואינדיבידואליסטית, היא לא עובדת עם וולט, אבל מגיעה עד לרמת גן וגבעתיים. האיש שענה לנו נשמע לחוץ פחד. הוא הכריז שהאוכל יגיע תוך שעתיים ואולי יותר. הסכמנו. יש לנו ברירה? הוא לקח את ההזמנה במהירות שיא ודיבר אוטוסטרדה. שכחנו להזמין קינוח מרוב שהוא הלחיץ אותנו. מאחוריו נשמעה המולה של חדר מלחמה. יש מסעדות שנאבקות על חייהן בעת הזאת, ויש מסעדות שמצליחות לסחוט את המוניטין שלהן עד כמה שאפשר. טוב שיש מה לסחוט. איך אומרים – כשהחיים נותנים לך פפאיה, תעשה ממנה סלט סום-טאם.

משלוח בית תאילנדי. היסטוריה (צילום: צילום ביתי, mako אוכל)
משלוח בית תאילנדי. היסטוריה | צילום: צילום ביתי, mako אוכל

ההזמנה הגיעה תוך שעה, שעה וקצת. יש 25% הנחה על התפריט. ג׳סטה יפה וראויה. פתחנו את שקיות הנייר וכמובן שחשכו עינינו. כמה פלסטיק, באמא שלכם. קופסאות על גבי קופסאות. בית תאילנדי היא מסעדה מגה-מצליחה שיכולה להרשות לעצמה, גם עכשיו, להפעיל שיקול דעת מוסרי ולהתחשב בסביבה. אני אמשיך להתעקש על כך. זה שאנחנו נמצאים במצב חירום, לא אומר שצריך להתדרדר לברבריות. שימוש בכלים מתכלים הוא אופציה מתבקשת. כבר יש מסעדות שעושות זאת. צריך ליישר קו. בסוף ימי הקורונה, כולנו נצטרך לחיות עם הררי הפלסטיק שיצטברו כאן מרוב משלוחים.

אלוהים כמה פלסטיק (צילום: צילום ביתי, mako אוכל)
אלוהים כמה פלסטיק | צילום: צילום ביתי, mako אוכל

והאוכל? אין ברירה אלא לעשות הנחת חבר פה ושם. בית תאילנדי התארגנה בבהילות וסביר להניח שהיא לא תוכל לעמוד באותה רמה גבוהה ולספק את אותו שירות שפרסם אותה. ״סאי הואה״ (52 שקלים) היא נקניקייה מתובלת בחוזקה בעשבי תיבול. מגיעות שלוש נקניקיות בטמפרטורה פושרת. זה לא צריך להיות ככה, אבל מי רוצה להתקטנן? דחפנו למיקרו לשלושים שניות ואכלנו בכיף עם סטיקי רייס (18 שקלים).

הזמנו גם ״קוי נאה״ (58 שקלים) - טרטר קצוץ משפיץ שייטל מתובל ברוטב דגים, כוסברה, נענע, בצל ירוק והמון חריף. אומרים שלהזמין אוכל קר בימינו זו סכנת נפשות, ובפרט בשר נא. אז אומרים. זו מנה ששווה את הסיכון, אם יש כזה. טרטר חריף, בוער, אש. רוצח סדרתי של וירוסים על בטוח.

קוי נאה. טרטר חריף, בוער, אש (צילום: צילום ביתי, mako אוכל)
קוי נאה. טרטר חריף, בוער, אש | צילום: צילום ביתי, mako אוכל

״יאם פלה סום״ (68 שקלים) היא מנה שמקבלת ציון של 2 פלפלים חריפים (מתוך מקסימום של ארבעה) והיא מגיעה בציון 0. גם לה סלחנו. נתחים של קינג פיש, סוג של מקרל, כבושים באורז ושום ואחר כך מטוגנים בשמן עמוק. הם מגיעים בקופסת פלסטיק אחת, ובקופסת פלסטיק השנייה – הרוטב. בוטנים, ג'ינג'ר, בצל סגול ופלפלים חריפים (כאמור, לא חריפים). ועדיין – מנת פתיחה מענגת. לצידה, שתי מנות פתיחה נוספות – "פאד פאק קייאו" (64 שקלים) - ירקות מוקפצים: אפרגוס, ברוקולי ועלי בוקצ׳וי ברוטב שיטאקה ושום. פשוט וטעים; ״יאם נאה יאנג״ (72 שקלים) - סלט של שייטל פרוס, שמיר, למון גראס, בצל סגול ופלפלים חריפים. זיקוק מושלם של המהות הפנימית של בית תאילנדי. בשר עשוי מדיום רייר, תיבול עז, טעמים עוצמתיים. אם אתם מחפשים עכשיו ״אוכל נחמה״, הגעתם למקום הלא נכון, חבר׳ה.

יאם פלה סום. מנת פתיחה מענגת, אפילו שלא חריפה (צילום: צילום ביתי, mako אוכל)
יאם פלה סום. מנת פתיחה מענגת, אפילו שלא חריפה | צילום: צילום ביתי, mako אוכל

פאד פאק קייאו. פשוט וטעים (צילום: צילום ביתי, mako אוכל)
פאד פאק קייאו. פשוט וטעים | צילום: צילום ביתי, mako אוכל

יאם נאה יאנג. לא אוכל נחמה, אוכל עוצמה (צילום: צילום ביתי, mako אוכל)
יאם נאה יאנג. לא אוכל נחמה, אוכל עוצמה | צילום: צילום ביתי, mako אוכל

לא הייתה ברירה אלא להזמין פאד טאי (74 שקלים), כי זה מה שעושים כשמזמינים משלוחים. אני אומר, אם כבר מנת מזללות שיש לה קילומטראז׳ וזכתה לאינספור גירסאות גרועות עד מחרידות, אז בית תאילנדי יכולים לעשות את זה יותר טוב מכולם. או לפחות – טוב דיו. זה פאד טאי מצוין, אטריות אורז דקיקות, מוקפצות עם ביצה טרופה, נבטים וטופו. מתבקש לכתוב ״הכי רחוק שנגיע כרגע לתאילנד״, אבל פאד תאי היא מנה שמזוהה לא פחות עם ראשון לציון או נתניה.

 

פאד תאי מצוין (צילום: צילום ביתי, mako אוכל)
פאד תאי מצוין | צילום: צילום ביתי, mako אוכל

מנה עיקרית נוספת היתה ״גנג נומאי נאה״ (86 שקלים) –  תבשיל חלב קוקוס מתובל בקארי אדום עם פרוסות בקר, נצרי במבוק, פטריות  ובזיליקום. את חלב הקוקוס סוחטים במקום ואולי זה מה שעושה את ההבדל. זה קארי עשיר, עמוק, ארומטי, חריף. מופלא. זו מנה שמסבירה את גדולתה של המסעדה הזאת לאורך השנים: גם אם קמו עוד מסעדות תאילנדיות מתחרות – לא רעות בכלל, דרך אגב – בית תאילנדי זוהרת מעל כולן בזכות הניסיון, המוניטין והעקביות. זה לא מובן מאליו.

 

גנג נומאי נאה. קארי עשיר, עמוק, ארומטי, חריף (צילום: צילום ביתי, mako אוכל)
גנג נומאי נאה. קארי עשיר, עמוק, ארומטי, חריף. מופלא | צילום: צילום ביתי, mako אוכל

ומה שהכי לא מובן מאליו זה ששכחנו להזמין קינוח. מילא, בפעם הבאה, ותהיה פעם הבאה, כי בית תאילנדי ראויה לפעם הבאה, גם כשהיא מגיעה אליך הביתה בקופסאות פלסטיק. וכן, נפל דבר בישראל – בית תאילנדי עושים משלוחים. שתמשיך ככה גם­­­ אחרי הקורונה. זה טוב לכולנו.

בית תאילנדי - חשבון משלוח (צילום: סטודיו mako)
בית תאילנדי - חשבון משלוח | צילום: סטודיו mako

>> כתבו לביצה עלומה

>> בשבוע שעבר הזמנו משלוח מגרינברג

בית תאילנדי. בוגרשוב 8, תל אביב. טלפון: 03-5178568