מוקפץ של יונית צוקרמן | צילום:
יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל
מוקפץ:
1 מבשלים את הפסטה וחזה העוף ביחד בסיר, לפי הוראות היצרן של הפסטה (זאת לא טעות, מדובר בקיצור דרך נפלא). בזמן הזה מקפיצים את הירקות.
2 מחממים את השמן במחבת עמוקה, ואז מוסיפים את כל הירקות. מדי פעם מערבבים ומקפיצים את הירקות במחבת, כדי שכולם יתרככו קצת. הערה חשובה: אנחנו לא רוצים שהירקות יתרככו לגמרי, כי אז כל המנה תהפוך לסמרטוט. אנחנו רוצים שהם יתרככו רק קצת ולא מעבר לזה.
3 מוסיפים את הפסטה והעוף המסוננים, ומכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את המים, הקורנפלור (להסמכה) וכל שאר המרכיבים. מוסיפים למחבת ומערבבים היטב. מקפיצים ביחד עוד דקה-שתיים ומגישים.
מתכונים לסופגניות
מתכונים ללביבות
והבונוס: עוף חמוץ-מתוק | צילום:
יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל
חזה עוף חמוץ-מתוק:
1 מערבבים יחד את הקמח, הביצה, המים, המיונז, החרדל, רוטב הסויה, הטריאקי והמלח. מוסיפים את חזה העוף, מערבבים ומניחים לכמה דקות.
2 מחממים מחבת עם שמן עד רבע הגובה.
3 מטגנים את חתיכות העוף המצופות משני הצדדים, ומוציאים.
4 במחבת נוספת מכינים את הרוטב לציפוי: מחממים את השמן יחד עם השום ואחרי דקה מוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים היטב.
5 מוסיפים את חזה העוף המטוגן, ומגישים (אפשר עם שומשום קלוי).