עוף עם קישואים ואורז צהובבארוחת השישי שלפני ראש השנה אפילו מלכות מטבח מרגישות צורך לתקתק משהו קליל. אצל יונית צוקרמן תמצאו סיר אחד של שוקי עוף עם קישואים ועוד אחד של אורז זהוב (שיוצא תמיד אחד אחד), וכמובן חלה, למי שמעדיף לנגב
צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל
|
אצלנו בבית סיר קישואים ועוף זו מנה שכולם כולם אוהבים. זה כמובן מגיע על מצע של אורז צהוב, אבל אם תשאלו אותי הכי טעים לאכול את הקישואים בכלל עם החלה של שבת (המתכון לחלה נמצא ממש כאן). אמא שלי תמיד הייתה מתעצבנת עליי שאני דוחפת בכל דבר לחם, אבל מה לעשות? השילוב של הרוטב עם העסיסיות של הקישואים הרכים והקראנצ'יות של החלה פשוט יוצר את הביס המושלם. בעלי הוא מאלה שאוהבים את המנה הזו על אורז, והבנות שלי גם יצאו כמו אבא שלהן - אבל מה אכפת לי, ככה נשארת לי יותר חלה.
למנה הזו אני מוסיפה סלט ירקות טרי, והתוצאה היא אחת הארוחות הכי קלילות, גם להכנה וגם לאכילה, שבהן אני מפנקת את המשפחה שלי (והיום גם אתכם, באהבה). מתאים בדיוק לסוף השבוע שלפני ארוחת ראש השנה, שהיא כבר חתיכת סיפור בפני עצמה.
אפשר לגוון את הסיר ולהכין פעם עם קציצות פעם עם עוף, ואם אתם בקטע צמחוני אפשר גם להחליף את הבשר בפטריות. תקבלו מנה טעימה עם רוטב משגע, שמשתלב נפלא עם המתיקות העדינה של הקישוא.
אז קדימה, לא לחשוב פעמיים. בואו נתחיל כי 10 דקות עבודה וזה שלכם. המצרכים :לעוף עם הקישואים:
לאורז הצהוב:
אופן ההכנה:לעוף: 1 מטגנים את הבצל ושוקי העוף. כשהעוף מזהיב מכל הצדדים מוציאים אותו, וממשיכים לטגן את הבצל עד שגם הוא מזהיב. אני אוהבת להוסיף בשלב הזה כף סוכר, שמקרמל את הבצל יפה יפה ועוזר להוציא ממנו נוזלים טעימים שיהיו חלק מהרוטב. 2 מוסיפים את קוביות הקישואים וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות. 3 מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים. מוסיפים בערך כוס וחצי מים ומערבבים שוב. אל תחששו מכמות הנוזלים בסיר, כי הקישוא מלא בנוזלים והוא יגיר אותם בזמן הבישול. 4 מחזירים לסיר את שוקי העוף ומפזרים את הכוסברה. 5 סוגרים את הסיר, מנמיכים להבה ומבשלים 40 דקות. מדי פעם פותחים את הסיר ושופכים מהרוטב על העוף בעזרת כף. אורז צהוב, יונית צוקרמן | צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכללאורז הצהוב: 1 מערבבים את האורז והשמן בסיר טוב טוב, בערך 2 דקות, תוך כדי טיגון (אם אתם רוצים אורז אחד אחד - זה הסוד!). 2 מוסיפים את התבלינים ומערבבים. 3 מוסיפים 4 וחצי כוסות מים רותחים, מפזרים מלמעלה את השמיר והפלפל האנגלי ומכסים את הסיר. 4 מנמיכים את האש ומבשלים 7 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר על הגז עוד 20 דקות, שבהן האורז ימשיך להתבשל מהחום והאדים. |