פלפלים ממולאים של דודה חנההממולאים של דודה חנה היו שונים מכל הפלפלים הממולאים שהכרתי עד אז. עם הזמן למדתי שזה קשור לעבודה שהיא משתמשת באורז שבושל מראש ובבשר שכבר עבר טיגון - אבל הטריק של שאריות המילוי, זה הטריק הגאוני באמת
צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל
|
דודה חנה הייתה האחות הקטנה של אמא שלי, ואהבתי אותה מאוד כי היא הייתה ההצצה שלי לחיים בעיר הגדולה. חנה הייתה מבשלת למשפחה ברמת אביב. בחופש הגדול היא הייתה לוקחת אותי לשם, לבית שבו היא בישלה, ואני הייתי משחקת עם הילדים ומעסיקה אותם בזמן שהיא הייתה במטבח. באחת מהפעמים האלה היא הכינה פלפלים אדומים ממולאים - לא כמו של אמא אבל סופר טעימים. כשחזרתי ביקשתי מאמא שתכין לי פלפלים כמו של דודה חנה, אבל עד היום זה לא קרה...
אני לא ויתרתי, וכשגדלתי קצת למדתי ממנה את כל הסודות. מאז יש לנו בבית פלפלים כמו של סבתא רחל, כמו של דודה חנה, כמו של השכנה טרזה ועוד המון סוגים. כי פלפל ממולא זו מנה-שהיא-ארוחה שהתקבעה עם השנים בכל העדות.
השבוע אני חולקת איתכם את אותו המתכון של דודה חנה, שבעיניי הוא אחד הטובים. האורז במלית מוכן מראש וגם הבשר מטוגן קודם, וככה המלית יוצאת יותר רכה ויותר עסיסית. חוץ מזה, חלק מהמלית נכנס לפלפלים וחלק נכנס בסוף הבישול ישירות לרוטב – ואז נוצר ניגוד מקסים בין מה שבושל בתוך הפלפל למה שהתבשל ברוטב ישירות.
יש לכם גרסה מנצחת אחרת לפלפלים ממולאים? אני אשמח אם תספרו לי עליה, כי הכי כיף להעשיר את המטבח עם מתכונים ממסורות של אנשים אחרים. אבל רק שתדעו, אלה של דודה חנה הם תחרות קשה.
המצרכים :
למלית:
לרוטב:
אופן ההכנה:1 מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הבשר טחון ומטגנים תוך פירוק עד שהוא מוכן ומשנה את צבעו. 2 מפזרים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים את האורז המבושל ואת עשבי התיבול, מערבבים היטב וטועמים. אם צריך, מוסיפים מלח. פלפלים ממולאים של דודה חנה - המלית | צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל3 שוטפים את הפלפלים וחותכים את חלקם העליון (לא עד הסוף, כך שישמשו אחר כך כמכסים). ממלאים את הפלפלים, ואת מה שנשאר מהמלית שומרים בצד. 4 הרוטב: מטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את רסק העגבניות והעגבנייה המגורדת ו"פותחים" אותם בשמן. מוסיפים כפית סוכר כדי להוריד את החמיצות, ומערבבים. 5 מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים ומערבבים היטב. 6 סוחטים פנימה את הלימון. מסדרים את הפלפלים הממולאים ברוטב ומפזרים כוסברה ופטרוזיליה. מבשלים 40 דקות על אש קטנה (אם רוצים, אפשר לאפות בתנור ב-180 מעלות על טורבו). מוסיפים לסיר את מה שנשאר מהמלית ומבשלים עוד 10 דקות. פלפלים ממולאים מוכנים | צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל |