קציצות דגים ברוטב הכי טעימות בעולםהשבוע יונית צוקרמן לא רק חולקת איתנו מתכון מנצח לקציצות דגים, היא גם מכינה אותו בשתי גרסאות - עם ובלי טיגון. תסתכלו, תשוו ותקבלו החלטה - כך או כך התוצאה תהיה מעולה, והעבודה הרבה יותר קלה ממה שחושבים
יונית סולטן צוקרמן
| mako אוכל
| פורסם 18/10/18 14:52
צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל |
הרבה אנשים חושבים שקציצות דגים זה מתכון קשה שלוקח המון זמן ומתעצלים להכין. השבוע אני רוצה להראות לכל אותם אנשים שהם טועים בענק. ולא רק זה, הפעם אני גם נותנת לכם את המתכון בשתי גרסאות: אופציה אחת היא גם דיאטטית יותר וגם דורשת פחות עבודה, זאת האופציה הלא מטוגנת, והשנייה כוללת שלב של טיגון, שאומנם גוזל עוד כמה דקות (ועוד שניים וחצי כלים לשטוף) אבל נותן לקציצות מעטפת קריספית מטריפה שאחר כך מתרככת ברוטב ונעשית פשוט מושלמת.
כשבאים אליי אורחים לשבת אני מכינה סיר אחד כזה ואיתו חלה של בית (הנה המתכון), ואני אומרת לכם - אין אחד שנשאר אדיש למנה הזו. זה באמת טעים, וכלום כלום עבודה. אם אתם עדיין מתלבטים, תדעו שאפשר לקנות גם תערובת דגים מוכנה. אולי לא בסופר, אבל אצל מוכרי דגים אתם לגמרי יכולים לבקש חצי קילו דג טחון לקציצות.
10 דקות עבודה ויש לכם עיסה, 5 דקות עבודה ויש לכם רוטב, חצי שעה גג 40 דקות - ויש לכם סיר מהאגדות.
המצרכים :לקציצות:
לרוטב:
אופן ההכנה:
קציצות דגים מטוגנות, לפני הרוטב | צילום:
יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל
1 מערבבים בקערה את הדג הטחון, הבצל, השום, הפטרוזיליה והכוסברה. מוסיפים פירורי לחם, שמן זית ופלפל חריף, אם רוצים. 2 מתבלים בפפריקה, מלח, פלפל וכורכום ומוסיפים את מי הסודה. שימו לב שהתיבול של הקציצות הוא עדין יחסית, בגלל שהן עומדות להיכנס לרוטב מאוד עשיר שיאזן אותן בטעמים. 3 מוסיפים ביצה ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה ויפה. מעבירים לשעה למקרר. 4 אחרי שעה יוצרים מהתערובת קציצות. אם רוצים לטגן – מחממים מעט שמן (או אפילו ספריי שמן) במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה (אפשר לטבול אותן בקמח לפני הטיגון, ואז מתקבל מעטה קריספי, אבל לא חובה). שומרים בצד. אם לא רוצים לטגן, פשוט ממשיכים עם המתכון. הגרסה המטוגנת | צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל הגרסה הלא מטוגנת | צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל5 הרוטב: לפני הכל מרתיחים את הפול במים, כדי להוציא את טעמי הלוואי של ההקפאה. אם משתמשים בפול טרי צריך לאדות אותו שעה מראש, שיתרכך. מסננים. 6 משמנים תחתית של סיר סוטאז' וזורקים פנימה את שיני השום. מוסיפים את העגבניות והפלפלים ומטגנים 2-3 דקות, עד לריכוך קל. 7 מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה והפול ומטגנים עוד 2 דקות. 8 מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב, כדי שטעמם ייספג בירקות. מוסיפים כוס וחצי מים רותחים ומערבבים שוב. 9 מוסיפים רסק עגבניות (זה לא חובה, אבל מסמיך את הרוטב) וסוכר. מערבבים וטועמים. אם צריך, מוסיפים עוד מעט מלח. מוסיפים את הלימון הכבוש והפלפלים היבשים, אם רוצים, ומנמיכים את הלהבה. מבשלים את הרוטב 7 דקות. 10 מכניסים את הקציצות (המטוגנות או הלא מטוגנות) לסיר בזהירות, מבשלים עוד רבע שעה ומגישים. * אפשר להמיר את הפול בחומוס, ואפשר פשוט להכין את המנה בלעדיו. |