איזה יפיוף? | צילום:
יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל
1 מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה בסיר עם הרבה מים. כשהם מתרככים שופכים את כל הנוזלים (זה חשוב, כדי שתפוחי האדמה לא יספגו סתם מים).
2 בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים מכינים את המלית: מטגנים את הבצלים עד הזהבה, מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן עד שהוא משנה צבע.
3 מתבלים, מערבבים ומניחים בצד עד שתפוחי האדמה יהיו מוכנים.
4 מקלפים את תפוחי האדמה המבושלים ומועכים לפירה. מוסיפים שמן ועליו את התבלינים ושבבי תפוחי האדמה ומערבבים היטב.
5 לוקחים מעט מתערובת תפוחי האדמה ומשטחים ביד כמו קובה. ממלאים בנדיבות, סוגרים ומניחים על קרש חיתוך. מכדררים כך את כל הפסטלים.
6 מחממים שמן עד רבע מגובה המחבת.
7 טובלים כל פסטל בקמח ואז בביצה טרופה, ומטגנים עד הזהבה. הופכים ומטגנים את הצד השני. מוציאים לנייר סופג.
8 מקררים מעט ומגישים.
מטגנים להזהבה משני הצדדים | צילום:
יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל