סלט קטן, והארוחה סגורה | צילום:
יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל
1 לפני הכל, חותכים את לבבות הארטישוק לרבעים ומבשלים חצי שעה במים עם כפית מלח. בזמן שהם מתבשלים מתקדמים עם הקציצות.
מתכונים לראש השנה
2 מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות (לחלופין, אפשר להכניס את כל המרכיבים למעט העוף למעבד מזון, ואז לערבב עם העוף). לכל התוהים, אבקת האפייה תעניק לנו קציצות תפוחות, יפות ואווריריות.
3 מחממים שמן לא עמוק במחבת (השמן צריך להגיע עד רבע גובה המחבת) ומכינים צלחת עם סולת.
4 מכדררים מהעיסה קציצות לא גדולות מדי (הן עוד יתפחו בטיגון).
5 טובלים כל קציצה בסולת ומטגנים משני הצדדים. מתחילים על להבה גבוהה, עד הזהבה, ואז מנמיכים – ככה הקציצות יהיו מבושלות טוב גם מבפנים. מוציאים לקערה עם נייר סופג.
לבלוג של יונית צוקרמן
6 מטגנים את פרוסות הבצל בשמן. אחרי כדקה מוסיפים סוכר, שיקרמל את הבצלים, ומערבבים. כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את הפלפל האדום והפטריות וממשיכים לאדות עד שהפטריות מצטמקות.
7 מוסיפים את הארטישוק, מתבלים במלח, פלפל שחור וכורכום ומערבבים.
8 מוסיפים 2 וחצי כוסות מים רותחים ואבקת מרק בצל, ומערבבים היטב.
9 מסדרים את הקציצות בין הירקות, מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה.
10 מפזרים פטרוזיליה ומגישים עם אורז.
שימו לב לשיטת ההכנה של האורז | צילום:
יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל
לאורז:
1 קוצצים את כל הירקות הכי דק שאפשר (הכי נוח במעבד מזון).
2 מטגנים את הירקות בסיר כדקה, מוסיפים רבע כוס מים רותחים וסוגרים את הסיר ל-7-9 דקות, עד שהירקות מתרככים. מערבבים מדי פעם - אחרת הירקות יישרפו, למרות המים הרותחים.
3 מוסיפים אורז, מערבבים היטב ומוסיפים 3 וחצי כוסות מים רותחים, מלח, סוכר, אבקת מרק ופלפל שחור. מערבבים ומכסים מיד את הסיר. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהאורז מוכן, כ-6 דקות (מבלי לפתוח את הסיר באמצע).
4 מכבים את הלהבה ומניחים לאורז להמשיך להתבשל מעצמו כ-20 דקות נוספות.