1 שוטפים את הכבדים ומניחים ברשת צלייה לתנור (מתחת לרשת מניחים תבנית לקליטת הנוזלים שיטפטפו).
2 צולים את הכבדים בתנור בחום של 250 מעלות בגריל טורבו למשך 6-8 דקות על המסילה האמצעית.
3 בזמן שהכבדים נצלים, פורסים את הבצל לרצועות ומטגנים אותו עם 2 כפות סוכר עד להזהבה (מטרת הסוכר כאן היא לקרמל את הבצל, להוציא נוזלים ולתת לו צבע זהוב יפה).
4 מיד כשהבצל מתחיל להזהיב, מוסיפים למחבת את הפטריות: את הגדולות אפשר לחצות ואת הקטנות יותר ניתן להשאיר שלמות. מטגנים עד שהפטריות משנות צבע ומתכווצות.
5 מוסיפים למחבת את הערמונים, התבלינים, הטריאקי, הסילאן והצ'ילי, מוזגים את המים הרותחים ומערבבים היטב.
6 מוסיפים למחבת את הכבדים ומקפיצים במשך כ-2-3 דקות, כך שהרוטב יגיע לכל כבד. אפשר לערבב עם כף בעדינות.
לבלוג של יונית צוקרמן
הפירה:
1 שוטפים היטב את תפוחי האדמה. מקלפים את כולם, פרט לתפוח האדמה הכי קטן, אותו משאירים עם הקליפה (בבישול, הוא יוסיף טעמים ויעשיר לנו את הפירה).
2 חותכים את תפוחי האדמה הקלופים לקוביות גדולות ומבשלים עם תפוח האדמה השלם במים עד לריכוך.
3 מסננים את תפוחי האדמה ושומרים את מי הבישול. מקלפים גם את תפוח האדמה השלם.
4 מועכים את כל תפוחי האדמה לפירה ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, את שמן האגוזים (למי שאין, אפשר להחליף בשמן זית או קצת מחמאה) ו-2-3 כפות ממי הבישול של תפוחי האדמה ששמרנו. מערבבים הכל ומגישים צלחת פירה ומעליה כבדים.
שילוב מנצח | צילום:
יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל