כשאת גדלה בבית מרוקאי את אוכלת אוכל מרוקאי, ואין באמת מקום לאוכל מעדה אחרת. רק כשהכרתי את בעלי נפתחתי פתאום לעוד מטבחים, שלא הייתי חולמת שקיימים, וביניהם המטבח התימני.
הפעם הראשונה שאכלתי מרק רגל הייתה במסעדת כורש ביהוד. ישבתי שם עם בעלי, שאז עדיין היה החבר שלי, והוא שאל אותי מה אני מזמינה. הסתכלתי על התפריט והכל נראה לי כמו סינית, אז אמרתי שאני לא רעבה וחיכיתי לראות מה הוא מזמין. ואז הגיעה לשולחן מנה של מרק רגל עם פיתות תימניות, חילבה וכל מיני, וראיתי אותו מתמוגג עד השמיים. "את לא רוצה?", הוא שאל אותי, "לפחות תטעמי". ואני לא טעמתי.
לקח כמה שנים עד שאכלתי לראשונה מרק רגל והבנתי את ההתמוגגות שלו אז. מאז מדי פעם אני מפנקת את המשפחה שלי במנה הזאת, תמיד עם פיתות תימניות ואורז לבן (הנה המתכון) – וכולם בעננים.
המצרכים :
אופן ההכנה:1 שוטפים את הרגליים ומביאים לרתיחה בסיר עם הרבה מים. מבשלים רבע שעה, מוציאים את הרגליים ושופכים את המים עם הלכלוך שיצא. 2 מכינים את המרק: מטגנים את הבצל בסיר לחץ עד שהוא שקוף לגמרי. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. 3 מוסיפים את הרגליים, עצמות המח והתבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים כ-3 ליטר מים רותחים, סוגרים את סיר הלחץ ומבשלים שעה וחצי. 4 מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים עוד 20 דקות. |