צלי עוף עם תפוחי אדמה אמא של שבת | צילום:
יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל
1 בוחרים סיר שיכול להיכנס לתנור (לא חובה אבל מומלץ). מטגנים את הבצלים עם הסוכר עד להזהבה מלאה.
2 מוסיפים את העוף ומטגנים עד שהוא זהוב מכל הצדדים.
3 מוציאים את העוף ומוסיפים לסיר את שיני השום. מטגנים אותן כדקה ומוסיפים את התבלינים. מערבבים עד שכל השמן נצבע.
4 מחזירים את העוף לסיר ומערבבים כך שיקבל צבע יפה מהתבלינים.
5 מוסיפים את תפוחי האדמה ומוסיפים מים רותחים לכיסוי.
6 מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה, מכוסה. לקראת הסוף מחממים תנור ל-200 מעלות.
7 מסירים את המכסה ומעבירים את הסיר לתנור ל-10 דקות, להשחמה סופית.