1 מערבבים בקערת המיקסר כוס אחת של מים חמימים, סוכר ושמרים יבשים. מתחילים ללוש ומוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח ואת יתרת המים. לשים 10-12 דקות עד שהבצק הופל לכדור חלק גמיש ומעט דביק (אם חסרים מים - תוסיפו. אחרת הבצק יהיה יבש וחבל, גם בצק מעט דביק מסתדר ומתייצב במהלך ההתפחה).
2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית ומגלגלים אותו בשומן עד שהוא מצופה מכל הכיוונים. מכסים בניילון נמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי שעתיים או למשך 4-5 שעות במקרר.
אווריריות כל כך | צילום:
קרן אגם, אוכל טוב, mako
3 אחרי שהבצק תפח מחלקים אותו לחלקים שווים במשקל 70 גרם כל אחד.
4 משמנים מעט משטח עבודה ומרדדים כל חתיכת בצק לרצועה ארוכה, ובעזרת הידיים מורחים עליה חמאה רכה או שמן זית.
5 יוצרים מכל חתיכת בצק משומנת גליל, וקושרים ללחמניית קשר (פשוט עושים קשר באמצע, ומושכים את הצ'ופצ'יק העליון קצת החוצה). מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם רווח קטן בין כל קובנה.
6 מכסים שוב במגבת ושולחים להתפחה נוספת למשך 30-40 דקות ובינתיים מחממים תנור ל-180מעלות.
7 אופים את הקובניות למשך 25-30 דקות, עד להזהבה, ובזמן שהקובניות בתנור מערבבים בקערה את כל מצרכי הציפוי.
8 כשהן יוצאות מברישים אותן בציפוי ומגישים חמות ויפות.
כל אחת יותר יפה מהשנייה | צילום:
קרן אגם, אוכל טוב, mako
בתיאבון!